Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
19. 11. 2012,
10.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mišo Brečko Samir Handanović Srečko Katanec

Ponedeljek, 19. 11. 2012, 10.53

7 let, 12 mesecev

Bo novi kapetan reprezentance Brečko?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Z novim selektorjem Srečkom Katancem bo prišel tudi novi kapetan slovenske reprezentance. Kdo bo nasledil Samirja Handanovića?

Srečko Katanec je brez ovinkarjenja takoj ob imenovanju na selektorski stolček napovedal, da Samir Handanović ne bo več kapetan slovenske reprezentance. Predvsem zato, ker vratarja ne vidi kot ustreznega za kapetansko vlogo. Takšna je vsaj uradna razlaga. Ko je selektor razkril, da bo prišlo do menjave kapetanskega traku, je bila večina prepričana, da bo naslednik vratarja milanskega Interja Boštjan Cesar, kar je tudi logično. Gre za nogometaša z največ reprezentančnimi nastopi v zdajšnji izbrani vrsti in tudi igralca, ki je bil pod vodstvom zadnjega selektorja Slaviše Stojanovića namestnik kapetana. Kot vse kaže, pa temu ne bo tako. Po naših informacijah 30-letni Ljubljančan namreč ne bo tisti, ki bo odslej opravljal kapetanske naloge. Katanec namreč razmišlja v drugačni smeri.

Razlog je preprost. Katanec želi kapetana izbrati med tistimi, ki jih pretekli dogodki iz in okoli reprezentance (Južnoafriška republika, kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2012 …) najmanj bremenijo. Mednje ne sodi Cesar in seveda niti Handanović ter Milivoje Novaković, ki se bo v prihodnosti najverjetneje vrnil v izbrano vrsto. Zanimivo, tudi nekdanji kapetan Robert Koren bi v primeru povratka v izbrano vrsto, kar pa se ne bo zgodilo, najverjetneje ostal brez kapetanskega traku. Kdo je torej kandidat? Po številu nastopov in izkušnjah v izbrani vrsti bi takšna čast lahko doletela Bojana Jokića, Valterja Birso, Andraža Kirma in seveda tudi Miša Brečka. Prav slednji je verjetno tisti, ki trenutno najbolje kotira v ''tekmi'' za kapetanski trak. Trboveljčan, ki je kapetan tudi pri nemškemu Kölnu, je po naših informacijah tisti, ki ima največ možnosti, da postane naslednik Handanovića. Kako se bo oziroma se je že odločil selektor, pa bo tako ali tako znano že kmalu. Če ne prej, uro pred prijateljsko tekmo proti Bosni in Hercegovini, ki bo na sporedu 6. februarja v Stožicah.

Ne spreglejte