Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
16. 3. 2015,
17.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kevin Kampl Borussia Dortmund

Ponedeljek, 16. 3. 2015, 17.50

8 let

Bo Kevin Kampl končno izpolnil sanje?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V sredo zvečer bo Borussia Dortmund na povratni tekmi osmine finala lige prvakov lovila zaostanek proti Juventusu (1:2). To bo večer, ko bi lahko sanje izpolnil Kevin Kampl.

Slovenski reprezentant je odigral že kar nekaj tekem v evropski ligi, a sanj vsakega nogometaša, igranja v ligi prvakov, za zdaj še ni izpolnil. Pri Red Bull Salzburgu je zbral več kot 100 nastopov v vseh tekmovanjih, a niti enega v elitnem evropskem klubskem tekmovanju. Dvakrat ga je z nespornim vladarjem avstrijskega nogometa zadnjih let naskakoval, a se obakrat presenetljivo spotaknil na poti do najboljše nogometne lige na svetu.

Pozimi je za 12 milijonov evrov prestopil v Borussio Dortmund in se pred tremi tedni veselil gostovanja pri Juventusu, a sreča spet ni bila na njegovi strani. Na poti v Torino je zbolel, dogajanje na letalu je imelo v medijih celo pridih drame, a tako hudo, kot so nekateri trdili, ni bilo. Je pa moral zaradi trebušne gripe izpustiti tekmo proti Juventusu, ki so jo soigralci brez njegove pomoči izgubili z 1:2. Potem ni igral še na prvenstveni tekmi proti Schalkeju in pokalnem obračunu proti Dynamu Dresden.

Zdaj se je že vrnil v pogon in na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah, proti HSV in Kölnu, obakrat je Borussia Dortmund remizirala z 0:0, v igro vstopil v drugem polčasu. V sredo bi se lahko spet vrnil v začetno enajsterico, napovedujejo nekateri, čeprav je dva dni pred tekmo še prezgodaj trditi, da se bo to tudi zgodilo. Je pa skoraj zagotovo, da bo priložnost za igro dobil in končno dočakal trenutek, na katerega čaka že predolgo.

Verjame, da jim lahko uspe nekaj velikega

Kevin Kampl je po sobotnem prvenstvenem remiju nekaj besed že namenil tekmi proti Juventusu, ki jo v Dortmundu nestrpno pričakujejo. "Povsem mogoče je, da bo Juventus igral podobno, kot je tokrat igral Köln. Zelo obrambno in na protinapade. Kakorkoli že, v vsakem primeru se bomo morali pošteno potruditi, da bomo proti dobro postavljenemu nasprotniku našli prostor in boljši načrt, kot smo ga imeli tokrat. Prepričan sem, da lahko doma premagamo Juventus," je povedal 24-letni nogometaš, ki naj bi, če bo dobil priložnost, zaigral na desni strani trojčka za napadalcem Pierre-Emerickom Aubameyangom v sistemu 4-2-3-1.

"Z našimi odličnimi navijači, ki pripravijo neverjetno vzdušje, nam lahko uspe. To, da smo v Torinu dosegli gol, je zelo pomembno in bi lahko bilo odločilnega pomena. Čaka nas razburljiva tekma, v kateri bomo dali vse od sebe, da nam uspe. Če bomo odigrali dobrih 90 ali več minut, nam lahko v sredo zvečer uspe nekaj velikega," je optimizem sejal hitronogi in tehnično izjemno spretni nogometaš, ki se je seveda znašel tudi na zadnjem seznamu selektorja Slovenije Srečka Katanca.

Ne spreglejte