Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
10. 10. 2018,
13.58

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

2

Natisni članek

Igor Bišćan NK Rijeka Matjaž Kek

Sreda, 10. 10. 2018, 13.58

5 let, 6 mesecev

Igor Bišćan se je na Reki predstavil javnosti

Bišćan polaskal Keku in dodal, da ga ni strah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

2

Igor Bišćan | Igor Bišćan je z Rijeko podpisal štiriletno pogodbo. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Igor Bišćan je z Rijeko podpisal štiriletno pogodbo.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Vodstvo nogometnega kluba Rijeka je po odhodu Matjaža Keka sklenilo štiriletno pogodbo z Igorjem Bišćanom. Zagrebčan, ki ga navijači Rijeke zaradi starejših zamer niso pričakali s prijazno dobrodošlico, se je v sredo prvič predstavil sedmi sili. Govora je bilo o njegovem predhodniku Matjažu Keku, krizi Rijeke, odnosu z navijači, pa tudi o Dariu Čanađiji, s katerim je uspešno sodeloval že pri Olimpiji.

Kako resno je Rijeka segla v roke z Igorjem Bišćanom, priča podatek, da je Zagrebčan z nogometnim ponosom Kvarnerja sklenil štiriletno pogodbo.

Igor Bišćan
Sportal Bišćan se je opravičil navijačem: Bil sem mlad in neumen

Nihče mu ne more preprečiti, da si to želi

Matjaž Kek je z Rijeko postal hrvaški prvak, dvakrat je osvojil pokal, enkrat pa superpokal. | Foto: Vid Ponikvar Matjaž Kek je z Rijeko postal hrvaški prvak, dvakrat je osvojil pokal, enkrat pa superpokal. Foto: Vid Ponikvar Njegov predhodnik Matjaž Kek je na vročem stolčku zdržal skoraj šest let, z ust naslednika pa so pričakovano o Mariborčanu tekle sladke besede.

''Ni lahko vskočiti v Kekove čevlje. On je trofejni trener, rekorder po tem, kako dolgo je opravljal trenersko delo (na klopi Rijeke je bil neprekinjeno pet let in skoraj osem mesecev, kar ni le klubski rekord, ampak tudi rekord hrvaškega prvenstva, op. p.). Vsak njegov naslednik bi bil obravnavan na ta način, a verjamem, da ga lahko uspešno nadomestim. Nihče mi ne more preprečiti, da si to želim in da se za to borim,'' je poudaril nekdanji hrvaški reprezentant, ki je nazadnje opravljal trenersko delo v Ljubljani.

Igor Bišćan
Sportal Navijači Rijeke že podijo Bišćana iz kluba!

S Čanađijo ima zgolj pozitivne izkušnje

Dario Čanađija je z Bišćanom sodeloval že v Ljubljani. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Dario Čanađija je z Bišćanom sodeloval že v Ljubljani. Foto: Urban Urbanc/Sportida Olimpijo je popeljal do dvojne slovenske krone, a se je zaradi različnih pogledov s predsednikom Milanom Mandarićem le nekaj dni po velikem proslavljanju v slovenski prestolnici poslovil od Stožic.

Poslovil se je tudi od zveznega igralca Daria Čanađije, takrat posojenega nogometaša Rijeke na začasnem delu v Ljubljani, ki pa se je nato vrnil na Rujevico in bo lahko po nekaj mesecih ponovno združil moči s trenerjem, s katerim sta z zmaji družno osvajala lovorike.

''Čanađija je bil v Olimpiji eden od mojih glavnih igralcev. Koliko bo pomemben in vpliven v Rijeki, je odvisno zgolj od njega. Lahko povem, da sem imel z njim zelo pozitivne izkušnje. Tako kot igralec kot tudi človek. V Sloveniji je zelo lepo predstavljal sebe, Rijeko in hrvaški nogomet. Veseli me, da imajo, kakor slišim, podobne vrline tudi drugi fantje,'' se Bišćan že veseli dela z nogometaši Rijeke, ki so v prvenstvu pod vodstvom Keka padli v rezultatsko krizo.

Matjaž Kek
Sportal Presenečenje na Reki! Matjaža Keka nasledil ljubljenec navijačev Olimpije.

Športni direktor v tem ne vidi težav

Podobno kot v Ljubljani mu bo pri delu pomagal Ante Tomić, njegov drugi pomočnik pa bo nekdanji soigralec Renato Pilipović. | Foto: Vid Ponikvar Podobno kot v Ljubljani mu bo pri delu pomagal Ante Tomić, njegov drugi pomočnik pa bo nekdanji soigralec Renato Pilipović. Foto: Vid Ponikvar Na zadnjih šestih tekmah so osvojili le štiri točke in za vodilnim zagrebškim Dinamom zaostali kar deset točk. ''Morali bomo napraviti dobro analizo, opraviti pogovor z igralci, potem pa najti nov elan, s katerim bi prišli do boljših rezultatov. Ekipo je treba stabilizirati,'' je po poročanju Index.hr sporočil nekdanji strateg Olimpije.

Čeprav mu je navijaška skupina Armada sporočila, da ga ne želi za trenerja, zlasti zaradi dogodka izpred 20 let, ko je praznoval zadetek proti Rijeki tako, da se je prijel za simbol moškosti in se obrnil proti navijačem reškega kluba, se Bišćan ne boji za svoj stolček. Zagrebčan se je opravičil za dejanje in dodal, da je bil takrat še mlad in nezrel.

''Če se kdo zaradi tega počuti užaljenega, se opravičujem.'' V bran ga je vzel športni direktor Srećko Juričić in dejal, da je ta dogodek že davno izza vseh. ''To se je zgodilo globoko v preteklosti, verjamem, da zaradi tega ne bo težav,'' meni prvi operativec reškega kluba. Rijeko čaka prva tekma 19. oktobra, ko bo gostovala v hrvaškem prvenstvu proti Interju iz Zaprešića.

Sportal Fantastične številke Oblaka, sanjski polčas Kampla, Elsner in Stojanović kraljujeta #video
Matjaž Kek Rijeka
Sportal Predsednik Rijeke želi Keka zadržati v klubu
Ne spreglejte