Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 7. 2012,
22.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marijan Pušnik Roman Bezjak

Nedelja, 15. 7. 2012, 22.05

8 let

Bezjak zadel za zmago na uvodu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celje je v tekmi prvega kroga 1. slovenske nogometne lige na domačem igrišču premagalo Triglav z 1:0 (0:0).

Celjski nogometaši so po slovesu od Evrope - v prvem predkrogu kvalifikacij za evropsko ligo so izgubili z moldavsko Dacio iz Kišinjova - v svoji premierni sezonski tekmi na elitni domači sceni ugnali kranjski Triglav, ki je po odpovedi Rolteka obdržal prvoligaški status. Edini gol na tekmi je dosegel Roman Bezjak.

Izbranci domačega trenerja Marijana Pušnika so bili aktivnejši, v prvem polčasu so si - ob očitni terenski premoči - priigrali nekaj priložnosti, a žoge niso spravili za hrbet gostujočega vratarja Žana Pelka. Prvo obetavno akcijo so izpeljali v 15. minuti, ko sta Marko Tuomas Kolsi in Klemen Medved izpeljala hitro akcijo, po strelu Gregorja Bajde pa se je izkazal Pelko.

Sedem minut pozneje je po strelu Medveda znova dobro posredoval kranjski vratar, v 30. minuti pa se je v nenadni priložnosti znašel gostujoči igralec Enis Đurković, a je streljal mimo vrat. V zadnjih petnajstih minutah prvega polčasa je bila igra enakovredna, igralci obeh ekip so nekajkrat poskusili, a niso bili dovolj konkretni.

Celjani so v začetku drugega polčasa dosegli vodilni zadetek: pobudnik akcije je bil Sebastjan Gobec, ki je z leve strani poslal uporaben predložek, na pravem mestu pa se je znašel Bezjak in povišal na 1:0. Le šest minut pozneje je Bezjak zapravil priložnost, da doseže svoj drugi gol na tekmi, po podaji rezervista Benjamina Verbiča pa je iz ugodnega položaja streljal visoko čez vrata Gorenjcev.

Po vodilnem golu se je igra nekoliko umirila, Kranjčani so zaigrali nekoliko bolj pogumno, a brez izrazitih priložnosti. V 79. minuti so si gostitelji znova priigrali lepo priložnost, po podaji Blaža Vrhovca z desne strani pa je bil strel Bezjaka za malenkost netočen. V zadnjih desetih minutah je gostujoči trener Siniša Brkić nekoliko osvežil svojo ekipo, rezervni igralci pa niso bili dodana vrednost, zmaga je tako ostala v Celju.

Ne spreglejte