Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
3. 8. 2015,
22.55

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 3. 8. 2015, 22.55

8 let, 1 mesec

Zoran Dragić prišel v velikem slogu, Goran Dragić dobil poziv

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po dveh pripravljalnih tekmah slovenska košarkarska reprezentanca ostaja nepremagana. Z odlično obrambo so izbranci Jureta Zdovca razorožili Avstralce. Zoran Dragić je bil zelo razpoložen.

Avstralsko reprezentanco bi glede na igralski kader, s katerim razpolaga, na EuroBasketu nemudoma uvrstili med kandidatinje za odličja – od tistih bolj znanih obrazov ni bilo Arona Baynesa, Pattyja Millsa in Joa Inglesa, tokrat pa ni igral Brock Motum, ki ima težave z gležnjem. A ker je daleč od Evrope, jo sredi avgusta čaka "le" nastop v kvalifikacijah za olimpijske igre, v katerih se bo pomerila proti sosedi Novi Zelandiji. Pot evropskih držav, da si zagotovijo vozovnico za Rio, je bistveno bolj zapletena.

In v velikem slogu so gostje tudi krenili v tekmo. Izbranci Jureta Zdovca so imeli obilico preglavic, saj so v peti minuti zaostajali že s 7:19. Nato je obramba, v kateri smo lahko videli tudi consko postavitev, začela delovati povsem drugače. Do konca prve četrtine so slovenski igralci zrežirali delni izid 19:2 (26:21). Trojke so kapljale zaporedoma, s katerimi so se vrnili v boj za zmago.

Zoran Dragić vse bolj vroč, obramba postala ključ do uspeha

Prvič v letošnjem reprezentančnem poletju smo lahko na delu videli tudi Zorana Dragića, ki je začel z ekipo trenirati v soboto. Ko je prišel na pravo delovno temperaturo, je hitro postal osrednji košarkar na parketu dvorane Tri lilije v Laškem in polnil koš Avstralcev.

V začetku tretje četrtine je dosegel osem točk in Slovenijo popeljal do prednosti 12 točk (51:39), kolikor je do tistega trenutka tudi dal točk.

A se igralci v belo-zeleni opravi niso zaustavili, saj so kaj kmalu pobegnili celo na +16 (55:39). Poglavitno delo so naredili v obrambi, kar je moralo razveseliti kritičnega Zdovca, ki vedno stremi k najboljšim predstavam. Avstralci so imeli namreč obilico težav, da so prebijali slovenski zid.

Gorana Dragića bi raje videli na parketu kot na tribuni

nastopi na letošnjem evropskem prvenstvu, so bili navdušeni, verjetno pa je na tribuni kar nekaj odgovorov dobil selektor Gruzije Igor Kokoškov (v soboto si boste lahko na Sportalu prebrali intervju z njim) – njegova reprezentanca se bo z našo pomerila na EuroBasketu v Zagrebu.

Slovenci so bili nepopustljivi v obrambi tudi na začetku zadnje četrtine ter onemogočili gostom, da bi razvijali hitro igro, Zoran Dragić pa je s 17. točko (tekmo je končal pri številki 22 in bil najboljši strelec tekme) poskrbel, da je Slovenija ob izteku 33. minute vodila s 66:49.

Čeprav si tega nihče ni želel, pa je zbranost našim košarkarjem padla, kar so izkušeni Avstralci nemudoma izkoristili. Nespametno izgubljene žoge in nekaj hitrih košev Avstralcev so se sprevrgli v delni izid 15:3 v korist zadnjih, ki so se približali na vsega pet točk zaostanka (64:69).

K sreči se je napad ob koncu le prebudil, v glavni vlogi pa sta bila Zoki in Jaka Klobučar. S trojko zadnjega je Slovenija 1:06 pred koncem vodila z neulovljivih devet točk naskoka (75:66) in po zadnjem zvoku sirene vknjižila drugo zmago (79:70) v pripravljalnem obdobju.

Ne spreglejte