Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2019,
17.53

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

Krka Simon Petrov

Ponedeljek, 18. 3. 2019, 17.53

5 let, 1 mesec

Krka si je zagotovila obstanek, zdaj bo nevarna tudi v domačem prvenstvu

Žal jim je Olimpije, a gledajo nase

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Krka | "Čustveno sem vezan na Krko. V tujini je posel, tu srce zaigra. Ko te publika podpre, je toliko lepše," je po obstanku v ligi  ABA dejal Jure Balažič. | Foto Vid Ponikvar

"Čustveno sem vezan na Krko. V tujini je posel, tu srce zaigra. Ko te publika podpre, je toliko lepše," je po obstanku v ligi ABA dejal Jure Balažič.

Foto: Vid Ponikvar

Veselje v taboru Krke je bilo po veliki zmagi proti Petrol Olimpiji v boju za obstanek v ligi ABA nepopisno. Izkušeni Dalibor Đapa je povedal, zakaj je dobrodošlo, da je Krka obstala, Jure Balažič pa je spregovoril tudi o tem, kako težko je bilo preživeti nedeljski dan.

"Zelo težko je bilo. Na obeh straneh se je videlo, da je bila to ena od težjih tekem v karieri. Odločala je o vsem. Pa še pozna ura je bila. Ves dan smo trepetali, da se to konča," je Jure Balažič povedal, kako težko je bilo v nedeljo, ko so vse do 21. ure čakali, da se je začel boj s košarkarji Petrol Olimpije.

Mirza Begić
Sportal Glavobol ob računu ljubljanskega zapitka

Prav ta tekma je odločala, kdo od slovenskih predstavnikov bo ostal v prvi ABA ligi in kdo se bo selil v drugoligaško konkurenco.

Na koncu so se velike zmage (62:59) veselili Novomeščani, pri Olimpiji, ki se po propozicijah lige seli v drugo ligo ABA, pa upajo, da se bo osrednje jadransko tekmovanje razširilo in bodo spet dobili mesto med elito. 

"Emotivno sem vezan na Krko. V tujini je posel, tu srce zaigra. Ko te publika podpre, je toliko lepše, Ni enostavno priti iz druge v prvo ligo. Fantje so lani naredili uspeh. Letos bi z malo manj smole obstali že prej. Žal mi je, da sta slovenski ekipi odločali o tem, kdo bo ostal v ligi. Nisem vesel, da je Olimpija izpadla. Raje bi videl koga drugega. To je šport. Mislimo le nase," je še dejal nekdanji slovenski reprezentant.

"Za Slovenijo in slovensko reprezentanco je to dobro"

Dobro se je z Ljubljančani boril tudi Dalibor Đapa, ki je opozoril na to, kaj pomeni obstanek Krke v ligi ABA: "Za Slovenijo je dobro in za slovensko reprezentanco tudi. Krka se veliko ukvarja z mladimi slovenskimi igralci. Trenerja Petrov in Damjanovič se izjemno trudita za to. Zato je pomembno, da gredo ti mladi fantje korak naprej."

Jure Zdovc
Sportal "Ne predam se. Počakajmo, da vidimo, kaj bo."

Da ima Krka dobro ekipo, je že pred časom na finalu pokalnega tekmovanja poudaril trener Hopsov Boštjan Kuhar, ki je pred sezono prav tako napovedal finale državnega prvenstva med Krko in Sixt Primorsko.

Zdaj neobremenjeni proti vrhu slovenskega prvenstva

Đapa poudarja, da so bili objektivni razlogi, zakaj si Krka že prej ni zagotovila obstanka: "Mogoče nismo potrebovali takšnega sklepa. Žal mi je, ker sta se slovenska kluba borila za obstoj. Med sezono smo imeli veliko težav. Na koncu smo se dvignili. Trdo smo delali. Zavedali smo se svojih kakovosti. Dejali smo, da bomo 40 minut grizli. Veliko energije smo porabili. Zahvalil bi se soigralcem in Olimpiji za pošteno igro."

Veselje košarkarjev Krke in navijačev. | Foto: Vid Ponikvar Veselje košarkarjev Krke in navijačev. Foto: Vid Ponikvar

Ker so glavni cilj v Novem mestu izpolnili in si zagotovili tudi v naslednji sezoni vstopnico za ligo ABA, bodo lahko ob koncu sezone nevarni tudi v državnem prvenstvu. "Krka želi biti v vrhu. Zdaj gremo lahko neobremenjeno na naslednje tekme," je optimističen trener Simon Petrov.

Krka Olimpija
Sportal Veselica v Novem mestu, zgodovinsko slovo Olimpije
Krka vs Petrol Olimpija liga ABA
Sportal Krka se je rešila, liga ABA naslednje leto brez Olimpije
Ne spreglejte