Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
18. 3. 2019,
8.07

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

7

Natisni članek

Jure Zdovc Petrol Olimpija Krka

Ponedeljek, 18. 3. 2019, 8.07

5 let, 1 mesec

Jure Zdovc po izpadu Olimpije v drugo ligo ABA

"Ne predam se. Počakajmo, da vidimo, kaj bo."

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

7

Košarkarska Olimpija se je znašla v zelo težkem položaju. Po slabi evropski sezoni je zdaj izpadla celo v drugo ligo ABA, potem ko je v odločilni tekmi izgubila proti Krki. Glavni trener Jure Zdovc, ki je pred kratkim prišel v klub, poudarja, da se načrti z izpadom niso porušili, čeprav še vedno upa, da bodo ligo razširili.

V zadnjem krogu rednega dela lige ABA sta se Krka in Petrol Olimpija udarili za obstanek v osrednjem regionalnem tekmovanju. Krajši konec so potegnili Ljubljančani. V zaključku tekme so bili Novomeščani bolj zbrani in dosegli veliko zmago, ki jim je zagotovila obstanek.

Za Olimpijo je poraz pomenil slovo od elitne jadranske druščine. Nazadnje je najbolj trofejni slovenski klub izpadel stopničko nižje leta 1986, ko je bil še del jugoslovanskega prvenstva.

Zeleno-belim v boju za obstanek ni pomagala niti vrnitev Jureta Zdovca, ki je tretji trener v tej sezoni. Slabše kadrovanje je pripeljalo do tega, da je Olimpija sezono lige ABA končala pri vsega šestih zmagah. Povsem na dnu je bila tudi v Fibini ligi prvakov, v kateri je prišla le do enega skalpa in bila najslabše moštvo tretjerazrednega evropskega klubskega tekmovanja.

Krka Olimpija
Sportal Veselica v Novem mestu, zgodovinsko slovo Olimpije

"Upam, da bodo ligo razširili, slišal sem, da bi lahko morda prišel Olympiacos"

"Če bom moral trenirati Olimpijo v drugi ligi, jo bom. Ne mislite, da bo tam lahko." | Foto: Vid Ponikvar "Če bom moral trenirati Olimpijo v drugi ligi, jo bom. Ne mislite, da bo tam lahko." Foto: Vid Ponikvar In kako naprej? "Ne vem. Prezgodaj je. Glave so vroče. Žal sta morala priti dva slovenska kluba v ta položaj. Dobra tekma je bila. Fantje so se stepli. Za naprej je vse mogoče. Čez nekaj dni imamo že naslednjo tekmo. Osvojiti moramo prvenstvo. Škoda te tekme s Krko. Če bi zmagali in osvojili prvenstvo, bi rešili sezono. Žal smo izgubili. Dan prej sem gledal nogometno tekmo med Mariborom in Olimpijo. Oba trenerja sta po 0:0 prišla nasmejana. Pri nas v košarki nekdo zmaga, nekdo izgubi. Pred seboj imamo prvenstvo in moramo ga osvojiti," je odgovoril Zdovc.

Čeprav je v določilih lige natančno zapisano, da se zadnja ekipa rednega dela vsaj za eno leto poslavlja od osrednje lige ABA in se seli v drugo ligo, pri Olimpiji upajo, da bi se morda liga razširila. "Odločil sem se, da pridem v Olimpijo. Kot prvo upam, da bodo ligo razširili. Ne predam se. Počakajmo, da vidimo, kaj bo. Zagotovo so karte odprte. Slišal sem, da bi lahko morda Olympiacos prišel v ligo ABA. Če bom moral trenirati Olimpijo v drugi ligi, jo bom. Ne mislite, da bo tam lahko," je dejal Zdovc.

"Imamo zagotovilo, da gremo naprej"

Kaj bodo povedali predsednik Tomaž Berločnik in preostali sponzorji? | Foto: Vid Ponikvar Kaj bodo povedali predsednik Tomaž Berločnik in preostali sponzorji? Foto: Vid Ponikvar Pravi, da se z izpadom njegovi načrti niso porušili. Ob prevzemu se je zaveda, v kaj se spušča. Takšne stvari ga motivirajo in verjame, da so pred Olimpijo, ki je v krstni sezoni osvojila regionalno tekmovanje, spet lepši časi.

Ko se je vrnil v zmajevo gnezdo, je na prvi novinarski konferenci poudaril, da Olimpijo zanima Evropa in da ima zagotovilo sponzorjev, da se bo proračun v prihodnji sezoni bistveno povečal. Tudi po izpadu v drugo ligo ABA Zdovc verjame v začrtane smernice: "Izpad naših načrtov ne bo spreminjal. Bomo videli, kako se bodo odzvali sponzorji. Imamo zagotovilo, da gremo naprej. Nihče pa ni verjel v ta scenarij. Videli ste, da so sponzorji prišli v Novo mesto in podpirali ekipo. Tu se vidi velikost kluba."

Krka vs Petrol Olimpija liga ABA
Sportal Krka se je rešila, liga ABA naslednje leto brez Olimpije
Ne spreglejte