Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 6. 2015,
17.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 9. 6. 2015, 17.03

8 let

Začenja se državno prvenstvo v ulični košarki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po koncu sezone v košarki bodo lahko ljubitelji tega športa spremljali še njeno ulično različico.

Kot je sporočila Košarkarska zveza Slovenije, se bo v soboto v središču Ljubljane začela nova sezone državnega prvenstva. V tekmovanju Samsung košarka 3x3 v ulični košarki bodo potekali boji za naslove v šestih kategorijah. Poleg petih tekmovalnih (fantje U15, U18, U21, člani in ženske) bodo izvedli tekmovanje tudi v rekreativni kategoriji.

Karavana Samsung košarke 3x3 bo poleti gostovala po Sloveniji. Kvalifikacijskemu turnirju pod grajskim gričem na Stritarjevi ulici bodo sledila še druženja na novomeškem Novem trgu 27. junija, na Tartinijevem trgu v Piranu 11. julija ter v sklopu festivala Pivo in cvetje na Trubarjevem nabrežju v Laškem 18. julija. Sezona se bo tradicionalno končala s košarkarskim spektaklom na ljubljanskem Kongresnem trgu, kjer bo 15. avgusta potekal finalni turnir.

V letošnji sezoni so pri KZS uvedli novo kategorijo za fante do 21 let (U21), ki je namenjena lažjemu prehodu nekdanjih mladincev med člane. Preostali novosti sta vezani na rekreativno kategorijo, ki je v sezoni 2014 doživela odličen odziv. Vsi košarkarji, ki bodo nastopali med rekreativci - nastopajo lahko le neregistrirani košarkarji ter igralci 4. SKL v sezoni 2014/2015 -, bodo igrali po nekoliko prilagojenih pravilih. V preostalih petih kategorijah veljajo pravila Fibe za ulično košarko.

Za najboljše je KZS pripravila tudi nagrade, poleg denarnih pri članih in v finalu pri ženskah bo najboljša trojica na vseh turnirjih prejela vstopnice za letošnje pripravljalne tekme moške članske reprezentance. Zmagovalci vseh rekreativnih turnirjev ter novi državni prvaki v mlajših fantovskih kategorijah bodo pa bodo dobili še vstopnice za oglede ene od tekem Slovenije na jesenskem EuroBasketu.

Ne spreglejte