Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
21. 5. 2017,
20.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

finale Union Olimpija Rogaška

Nedelja, 21. 5. 2017, 20.34

6 let, 7 mesecev

Po zmagi Rogaške nad Union Olimpijo z 82:72

Vse se je obrnilo na glavo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Rogaška Union Olimpija finale | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Ni še konec finalne serije državnega prvenstva. Za košarkarje Rogaške se je po zmagi na tretji tekmi pred nabito polno dvorano šele začela. Olimpijo je spravila na kolena (82:72), pozitivno je presenetil Leon Šantelj. Četrta tekma bo v sredo, ko bodo imeli Ljubljančani drugo zaključno žogo, Rogaškoslatinčani pa so že napovedali pohod v slovensko glavno mesto.

Pred začetkom tekme je bilo v taboru Rogaške največ negotovosti glede tega, v kakšni meri bo lahko pomagal Dragan Đuranović, ki si je na petkovi tekmi poškodoval gleženj. Videti je bilo, da ni stoodstoten, zato pa je bil uvodoma pravi Američan Darwin Davis, ki je s tremi trojkami poskrbel, da so se Rogaškoslatinčani gostom hitro odlepili.

"Premehko smo šli v tekmo. Rogaška je previsoko vodila, kar je preveč," je vzroke za bled obraz na začetku tekme iskal kapetan Olimpije Gregor Hrovat.

"Hotel sem se odkupiti in se mi je izšlo"

Leon Šantelj je bil najbolj pozitivno presenečenje tretje tekme, na kateri je bil s 17 točkami prvi strelec. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Leon Šantelj je bil najbolj pozitivno presenečenje tretje tekme, na kateri je bil s 17 točkami prvi strelec. Foto: Urban Urbanc/Sportida Ko je namesto Duranovića na parket stopil Leon Šantelj, je bilo čutiti, da bi lahko to Olimpija izkoristila, a je presenetil in prikazal najboljšo partijo kariere. S 17 točkami je bil najboljši strelec, po njegovih koših pa je Rogaška vodila že s 24:11.

"Takoj po drugi tekmi mi je Đuranović rekel, naj mu pomagam. Dejal mi je, da verjame vame in naj pokažem, česa sem sposoben. Dragiša Drobnjak je odličen mentor in tudi njemu sem zelo hvaležen," je dejal Šantelj in o svoji predstavi dodal: "Prvi dve tekmi sem odigral katastrofalno. Trenerju, soigralcem in navijačem sem se želel odkupiti. Izšlo se mi je."

Kot smo v tej finalni seriji vajeni, nekoliko bolj otipljiva prednost ne pomeni mirnega spanca. Tudi tokrat ga ni. Olimpija se je vrnila med žive pri 26:29, ko je zadel kapetan Hrovat. Sicer pa je s 13 točkami prednjačil Devin Oliver, ki je zadel tudi zadnji koš v prvem delu, ki se je končal s 46:40 v korist Rogaške.

Rogaška vedno našla pravi odgovor na Olimpijin napad

D Tadej Ferme je tudi tokrat igral v skladu s pričakovanji in dosegel 16 točk ter zbral še pet podaj in štiri skoke. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Tadej Ferme je tudi tokrat igral v skladu s pričakovanji in dosegel 16 točk ter zbral še pet podaj in štiri skoke. Foto: Urban Urbanc/Sportida omačini so še naprej dominirali. Z zadetki Mihe Fona so hitro pobegnili na +11 (51:40). Olimpija je poskušala s consko obrambo, ki se ni izkazala kot adut. Tekmec jo je brez težav prebijal, po trojki veterana Drobnjaka ob koncu tretje četrtine vodil že za ogromnih +16 (66:48).

To je bil znak, da je Rogaška na dobri poti, da še podaljša sezono in s tem prepreči veselje košarkarjev Olimpije. Zeleno-beli so sicer stavili na trojke, a je imel kapetan Tadej Ferme vedno pripravljen odgovor, da je svoje moštvo popeljal do prve finalne zmage (82:72). Da so se Ljubljančani predali, je bilo videti, ko je Gašper Okorn na klop potegnil Brandona Jeffersona, ki je bil dotlej vseskozi na parketu.

Navijači napovedali invazijo v Ljubljano, saj bi radi doma gledali odločilno peto tekmo finala

Američan Taylor Johns se je tokrat zaustavil pri 16 točkah in devetih skokih. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Američan Taylor Johns se je tokrat zaustavil pri 16 točkah in devetih skokih. Foto: Urban Urbanc/Sportida Na tribuni je medtem glasno odmevalo "Mi smo Slatina" in "Gremo v Ljubljano".

"V drugem polčasu smo poskušali, vendar je bila Rogaška tokrat boljša. Rekel bom, da smo sami sebi največji nasprotnik. Nismo odigrali tako, kot smo si zadali, zato smo izgubili," so bile na koncu besede Hrovata.

Serija se bo nadaljevala v sredo v Tivoliju, ko bo imela Olimpija drugo zaključno žogico, da osvoji 16. naslov državnih prvakov, Rogaškoslatinčani, ki bodo imeli za seboj veliko število navijačev, pa bodo skušali izsiliti odločilno peto tekmo, na kateri bi bili spet gostitelji.

"Gremo v Ljubljano, kjer bo spet šlo od začetka. Nič še ni odločeno," je bil optimističen Šantelj, ki je bil v nedeljo s 17 točkami najboljši strelec moštva.

Ne spreglejte