Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
15. 9. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

2

Natisni članek

EuroBasket 2017 Gašper Vidmar

Petek, 15. 9. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Vidmar se je soigralcem dodatno zahvaljeval

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

2

Gašper Vidmar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V Istanbulu je v košarkarskem svetu vse v znamenju Slovenije, ki je v polfinalu na kolena spravila veliko Španijo in osvojila prvo medaljo na velikih tekmovanjih. Gašper Vidmar je bil boj z bratoma Gasol in pokazal, iz kakšnega testa je. Povrhu vsega je dobil najlepše mogoče darilo za rojstni dan.

Od našega poročevalca iz Istanbula. | Foto:

Košarkarski svet se čudi, na kakšen način je Slovenija v polfinalu evropskega prvenstva povozila veliko Španijo, ki je v zadnjem desetletju kraljevala na evropskem prostoru.

Slovenci so bili boljši z 92:72, velik del pa so ob običajno učinkovitih branilcih prispevali tudi visoki igralci. Anthony Randolph je dodal 15 točk, največ dela pa sta imela z visokimi košarkarji na čelu z bratoma Gasol centra Gašper Vidmar in Žiga Dimec ter tudi Saša Zagorac. Skupaj so prispevali 24 točk.

"Gremo po zlato"

Gašper Vidmar | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Po velikem uspehu in premierni medalji, vprašanje je le še, ali bo zlata ali srebrna, je imel dodaten razlog za veselje Vidmar, ki je po 12 doseženih točkah povedal: "Opravili smo fenomenalen posel. Hvaležen sem fantom, da so mi to pripravili za rojstni dan. Od prve do zadnje minute smo igrali borbeno. Žoga je lepo krožila. Gremo po zlato."

Ali mu je rojstnodnevna torta teknila?: "Super je bila, samo to je bilo še boljše."

Proti visokim košarkarjem Španije je igral odlično tudi v fazi obrambe ter izsilil tri prekrške v napadu in dvignil na noge približno tisoč slovenskih navijačev, ki so prišli v Istanbul.

Vseeno mu je, kdo bo nasproti: "Dokazali smo, da lahko igramo proti vsem"

Gašper Vidmar | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar "Igramo drug za drugega. Pomagamo si. Žoga lepo kroži. To je največja zmaga v karieri. Ampak do nedelje. Ključ je bil to, da smo si zmage želeli bolj kot oni. Vse smo pustili na parketu. Borili smo se in pomagali drug drugemu. Fenomenalno je bilo, da so nas prišli navijači v Istanbul obiskat v takšnem številu. Upam, da jih bo v nedeljo še več."

S fanti so ponoči nekoliko proslavili, kar so si tudi zaslužili, nato pa bodo zvečer počakali na tekmeca v finalu. Po osmih zaporednih zmagah bo Sloveniji nasproti stala Srbija ali Rusija.

"Dokazali smo, da lahko igramo proti vsem. Igrati moramo le svojo igro," je optimističen Vidmar.

Ne spreglejte