Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 11. 2012,
18.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 11. 2012, 18.56

8 let

VIDEO: Dvojni dvojček Dragića in podaja za zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na soboto je bilo v ligi NBA 12 obračunov. Goran Dragić je s Phoenix Suns premagal Detroit Pistons in pri tem dosegel dvojni dvojček. Zmage se je z Milwaukeejem veselil tudi Beno Udrih.

Poleg Dragića je tekmo odlično odigral tudi Poljak Marcin Gortat, ki je zbral 16 točk in prav toliko skokov. Po tekmi je trener domačih Alvin Gentry pohvalil slovenskega košarkarja: "Goran je bil odličen. Za nas je ustvaril veliko neoviranih metov. Nismo imeli druge izbire, kot da jih premagamo."

Pri gostih sta bila najbolj razigrana košarkarja večera Tayshaun Prince, ki je zbral 18 točk, ter Brandon Knight, ki je dosegel 13 točk in deset podaj ter imel ob koncu tekme celo priložnost, da obračun popelje v podaljšek, a je na veselje domačih navijačev zgrešil zadnji met.

"Odlično smo igrali v obrambi, bolje rečeno: garali smo v obrambi. To se nam je poplačalo. A vseeno se moramo bolje gibati po parketu. Čaka nas še nekaj dela, a dosegli smo prvo zmago v sezoni in tega se zelo veselim," je dejal Dragić, ki ga zdaj s soigralci čakajo tri tekme v gosteh; prva v nedeljo na Floridi.

Zmago je vpisal tudi Beno Udrih, ki je z ekipo gostoval v dvorani TD Garden v Bostonu in tako na najboljši možen način odprl novo sezono prvenstva NBA. Pri gostih se je z dvojnim dvojčkom najbolj izkazal Brandon Jennings, ki je zbral 21 točk in 13 podaj, kar šest košarkarjev Milwaukeeja pa je doseglo deset točk ali več. Med njimi je bil tudi Udrih, k je v 21 minutah na parketu k zmagi prispeval deset točk, pet skokov ter dve podaji.

Pri gostiteljih, ki so izgubili še drugo tekmo zapored v domači dvorani - na uvodni tekmi sezone jih je premagal Miami - je bil s 15 točkami prvi strelec Kevin Garnett, Rajon Rondo pa je zbral 14 točk in 11 skokov. "Ni še čas za skrb. Ni mi všeč, s kakšnim pristopom se lotimo tekem. In dokler tega ne bomo popravili, se bomo na parketu še naprej mučili," je dejal trener Bostona, Doc Rivers.

Ponovno je najboljši strelski isukupiček dneva pripadel Jamesu Hardnu, ki je za Houston Rockets dosegel kar 45 točk. Štirideset točk je dosegel tudi Kobe Bryant, a tudi to ni pomagalo, da LA Lakers ne bi izgubili še tretjič zapored. Tokrat so bili s 105:95 boljši sosedi Clippersi.

V Madison Square Gardnu so pred 19.033 gledalci zmagali košarkarji New York Knicks, ki so s 104:84 premagali branilce naslova, Miami Heat. Zmaga je bila za kratkohlačnike zelo čustvena, saj je bila tekma prvi večji športni dogodek v mestu, ki ga je prizadel orkan Sandy in ki se še spopada z odpravljanjem posledic opustošenja. Junak večera je bil Carmelo Anthony s 30 točkami in desetimi skoki. Pri Miamiju je LeBron James zbral 23 točk, Dwyane Wade pa 15. "Na vsaki tekmi si želiš zmago, ne glede na to, kakšne so razmere. A vedno je lepo, če premagaš prvake lige NBA," je dejal Raymond Felton, ki je zbral 14 točk in devet podaj.

Ne spreglejte