Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 5. 2023,
12.04

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

1

Natisni članek

NCAA Jan Vide

Torek, 23. 5. 2023, 12.04

11 mesecev

Jan Vide

Veliki up slovenske košarke iz Španije v ligo NCAA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

1

Jan Vide | Jan Vide naj bi po koncu sezone zapustil madridski Real in kariero nadaljeval na univerzi UCLA v ameriški študentski ligi NCAA. | Foto FIBA

Jan Vide naj bi po koncu sezone zapustil madridski Real in kariero nadaljeval na univerzi UCLA v ameriški študentski ligi NCAA.

Foto: FIBA

Veliki up slovenske košarke Jan Vide, ki je bil pred dnevi v Kaunasu izbran za najbolj koristnega igralca mladinske evrolige, bo po poročanju španskega časnika Marca po koncu sezone zapustil madridski Real in kariero nadaljeval na univerzi UCLA v ameriški študentski ligi NCAA.

Jan Vide Slovenija U16
Sportal Real evropski prvak U18, MVP pa slovenski biser!

Omenjeni španski časnik se sklicuje na poročanje ameriškega medija ESPN, ki je zapisal, da se je 18-letni in 197 cm visoki Vide dogovoril za prestop na univerzo UCLA, ki je z enajstimi naslovi absolutna rekorderka v ligi NCAA.

Na drugem mestu je Kentucky z osmimi zmagami, na tretjem North Carolina s šestimi, po pet zmag pa imajo univerze Duke, UConn in Indiana.

Za kalifornijsko univerzo, ki je zadnji naslov osvojila 1995, so igrali številni imenitni igralci, kot so Kareem Abdul-Jabbar, Bill Walton, Reggie Miller in mnogi drugi.

Vide je bil na nedavnem turnirju Next Generation, ki je potekal istočasno s članskim "final fourom" v Kaunasu, na treh od štirih tekem najboljši strelec zasedbe iz španske prestolnice. Barceloni je nasul 27 točk, Panathinaikosu 20, Crveni zvezdi 19, v finalu proti mešani ekipi Next Generation (71:60) pa prav tako 19.

V članski konkurenci je smetano prav tako pobrala zasedba iz španske prestolnice. Po polfinalni zmagi nad Barcelono je v finalu ugnala še grški Olympiacos iz Pireja.

Preberite še:

Denver Lakers
Sportal Zgodovinski podvig Denverja v Los Angelesu #video
Ne spreglejte