Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
19. 6. 2018,
9.56

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72

Natisni članek

Petrol Olimpija Zoran Martić Roman Lisac Matic Rebec

Torek, 19. 6. 2018, 9.56

5 let, 10 mesecev

V Stožicah so zavihali rokave: čas za okrepitve

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,72
Zora Martič | Foto Sportida

Foto: Sportida

Pri Petrolu Olimpiji so uradno naznanili tretjo okrepitev, to je 18-letni črnogorski up Marko Simonović. V kratkem novi obrazi, med njimi tudi Aleksej Nikolić in Jan Rebec?

Tri tedne po koncu sezone, ki se je za "zmaje" končala z drugim zaporednim naslovom državnega prvaka, pri Petrolu Olimpiji postopoma gradijo igralsko piramido za sezono 2018/19. Na čelu te bo kot trener še vedno Zoran Martič, čeprav v dodobra prevetrenem oddelku za stike z javnostmi tega še niso potrdili. Čakajo namreč na sejo upravnega odbora, kjer naj bi dosedanjemu trenerju podali zaupnico, medtem ko pa si je z direktorjem kluba Romanom Liscem že segel v roko.

Tretji novinec: Marko Simonović

So pa zato v Stožicah teden začeli s potrditvijo prihoda 18-letnega Marka Simonovića. To ni presenečenje, saj je neuradna vest o prihodu mladega igralca, ki si je nazadnje kalil pri Sieni, v javnost pricurljala že v začetku meseca. Z njim slovenski prvaki uresničujejo obljube o gradnji kluba, v katerem naj bi se kot na odskočni deski znova videli tudi obetavni mladi košarkarji.

Badžim, Begić in Sanon ostajajo

Že pred tem sta pogodbo z Olimpijo podpisala 213 centimetrov visoki ameriški center Marvin Jones, ki je nazadnje igral na Kreti (Kolossos) in veliki up hrvaške košarke ter donedavni član Barcelonine druge ekipe Luka Šamanić. Novince bo sicer v zeleno-belem taboru pričakalo tudi nekaj staroselcev. Veljavne pogodbe imajo hrvaški branilec Roko Badžim, nekdanji reprezentančni center Mirza Begić in ukrajinski reprezentant Jusuf Sanon, ki bo ta teden tudi med nabornimi na naboru lige NBA. Verjetno je tudi nadaljnje sodelovanje s še kakšnim dosedanjim košarkarjev, predvsem pa si navijači ljubljanskega kluba v kratkem lahko obetajo nove obraze.

Petrol Olimpija Helios Suns | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

Prihaja Jan Rebec?

Medtem ko je Zoran Dragić v pogovoru za naš medij zavrnil govorice o tem, da bi se pod koše vrnil prav kot član Olimpije, pa naj bi bil resen kandidat za dres slovenskega prvaka Jan Rebec, ki je pred tem igral za Šenčur. Že lep čas pa se po ljubljanskih košarkarskih kuloarjih govori o tem, da je prenovljeno ljubljansko vodstvo vrglo vabi proti Edu Muriću in predvsem Alekseju Nikoliću. Vsled tega se je direktor Lisac pretekli mesec mudil v Bambergu, kjer se je pogajal o možnostih za Nikolićevo selitev v Stožice.

Evropske ambicije

Odprto pa ostaja tudi vprašanje, na katerih frontah bo v sezoni 2018/19 nastopala Petrol Olimpija. Pri Košarkarski zvezi Slovenije vztrajajo, da morajo Ljubljančani nastopati že v prvem delu državnega prvenstva. V programu seveda ostaja tudi liga ABA, medtem ko pa se na evropski ravni tehtnica vnovič nagiba na stran Fibine lige prvakov. V ljubljanskem taboru vseeno upajo, da bo morda dobili zadnjo prosto vstopnico za EuroCup. Predzadnjo je dobil beograjski Partizan.

Ne spreglejte