Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
24. 7. 2018,
10.23

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Sixt Primorska Matej Avanzo Košarkarska tržnica

Torek, 24. 7. 2018, 10.23

5 let, 9 mesecev

V Kopru napovedujejo naskok na ligo ABA

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Primorska | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Potem ko so pri Sixt Primorski zaključili kadrovanje, je vodstvo kluba napovedalo osrednji cilj: preboj v ligo ABA.

Zadnji novinec pri slovenskem pokalnem prvaku je v začetku tedna postal 198 centimetrov visok ameriški krilni košarkar Lance Harris, ki je v Sloveniji že igral kot član Zlatoroga, v zadnjih letih pa je veliko potoval in med drugim igral za Tofaš, Igokeo, Vanoli, Orthez in Chalon. "Strokovni štab naše članske ekipe na čelu z glavnim trenerjem Jurico Golemcem, pomočnikoma Andrejem Žakljem in Janom Šentjurcem ter vodjo ekipe Goranom Jagodnikom si je v dogovoru z glavnim sponzorjem ter njegovimi predstavniki in vodstvom kluba namenoma vzel več časa za izbor okrepitve na mestu krilnega košarkarja in hkrati edinega Američana v našem moštvu," je zadnjega novinca pozdravil direktor kluba Matej Avanzo, ki med sezono ne izključuje kakšne okrepitve, a do nadaljnjega je ekipa sestavljena.

Žan Mark Šiško: lani tekmec, zdaj član Primorske | Foto: Vid Ponikvar Žan Mark Šiško: lani tekmec, zdaj član Primorske Foto: Vid Ponikvar Konec kadrovanja

Primorci so sicer prevetrili igralski kader. Koper so med drugim zapustili Nebojša Joksimovič, Shawn King in Matic Rebec, ekipo pa so že pred Harrisom okrepili reprezentančna nabornika Žan Mark Šiško, Luka Vončina (oba iz Ilirije), izkušeni hrvaški popotnik Marko Jagodić-Kuridža in srbski košarkar s slovenskim potnim listom Ivan Marinković. V Golemčevi ekipi bodo tudi Tadej Ferme, Marjan Čakarun, Maksim Gorbachov, Jan Kosi, Nejc Zupan, Luka Rožanc, Alen Hodžić, Daniel Vujasinović in Gregor Glas.

Jasna pot

"Naš cilj je preboj v ligo ABA 1, obenem pa želimo igrati privlačno, atraktivno košarko ter biti v vrhu obeh domačih tekmovanj," poudarja direktor Avanzo, ki se seveda zaveda, da pot v ligo ABA vodi le prek druge lige ABA. Ta bo jeseni vstopila v drugo sezono. Mesto med elito si bo zanesljivo zagotovil prvak tega tekmovanja (letos je bila to Krka). Podprvak druge lige pa se bo pomeril s predzadnjim iz prve lige. Poleg Primorcev bodo v drugi ligi ABA nastopali še Rogaška, Ohrid, Borac iz Čačka, Bosna, Dynamic, Cetinje, MZT Skopje, Split, Teodo, Vršac in Zrinjski.

Cedevita Partizan
Sportal Cedevita še kar kupuje
Ne spreglejte