Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
17. 5. 2017,
10.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

finale Nikola Janković Dragiša Drobnjak Rogaška Union Olimpija

Sreda, 17. 5. 2017, 10.55

6 let, 6 mesecev

Dragiša Drobnjak po porazu proti Olimpiji na prvi tekmi finala

"Tega si ne morem oprostiti" #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Union Olimpija Rogaška Dragiša Drobnjak | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Na uvodnem dejanju slovenskega finala državnega prvenstva v košarki so glavni akterji na parketu pokazali stvari, ki si jih košarkarski navdušenci želijo videti. A nekateri so vseeno imeli razlog za razočaranje. Rogaška je bila proti Union Olimpiji na pragu zmage, nato pa si je dvakrat zapletla položaj, krivec je bil tudi izkušeni Dragiša Drobnjak. "Zadnji sem, ki bi lahko naredil takšno napako," je dejal po koncu dvoboja, ki ga je Olimpija po podaljšku dobila z 89:87.

Union Olimpija je imela na prvi tekmi finala v večji meri pobudo in večkrat nekoliko bolj otipljivo prednost, a so se košarkarji Rogaške na krilih domačih navijačev venomer vračali v igro za zmago.

Tri sekunde pred koncem rednega dela je bila Rogaška po košu in še dodatno zadetem prostem metu kapetana Tadeja Fermeta z eno nogo že na pragu velikega zmagoslavja, a je dvorano s presenetljivo trojko, ki je naznanila podaljšek, utišal Nikola Janković.

Jankoviću pustili, da vrže trojko, a jih je presenetil in v podaljšku še pokopal

Olimpija slavi Nikolo Jankovića, ki je najprej zadel trojko za podaljšek, nato pa še ob zvoku sirene za zmago z 89:87. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Olimpija slavi Nikolo Jankovića, ki je najprej zadel trojko za podaljšek, nato pa še ob zvoku sirene za zmago z 89:87. Foto: Urban Urbanc/Sportida "Napake smo delali, preveč napak. Res je, da smo taktično želeli, da bi Janković dobil met za tri točke. Vsa čast, da je zadel. Govorimo o velikem značaju, da odloči," je bil razočaran najizkušenejši v dresu Rogaške Dragiša Drobnjak.

Tudi v dodatnih petih minutah so bili domačini blizu zmage, potem ko so vodili tudi za šest ali pet točk. Ob koncu so imeli pri 87:87 napad za zmago, a je Drobnjak nespretno podal žogo iz avta, ki je romala v roke košarkarjev Olimpije. Zadnjo besedo je imel spet Janković, ki je Olimpijo popeljal v vodstvo z 1:0.

"Odgovornost prevzemam samo nase. Pod košem sem videl Taylorja Johnsa in podal. Ne morem si oprostiti te velike napake, ki sem jo naredil. Zadnji bi moral biti, ki bi lahko naredil kaj takšnega," je o napačni podaji spregovoril Drobnjak.

Serija se bo v petek preselila v Ljubljano, kjer bo Olimpija gostiteljica, finalista pa igrata na tri dobljene tekme. Ni še konec, poudarja Drobnjak: "Skozi celotno sezono smo pokazali, da znamo včasih celo bolje igrati v gosteh kot doma. Vemo, da igramo za prvaka. Nič te ne sme potreti. Če imaš pravi značaj, boš šel naprej in igral. Gremo iz tekme v tekmo. V petek bomo v Tivoli šli na zmago."
Ne spreglejte