Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2022,
17.35

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

priprave Teja Oblak Georgios Dikaiulakos slovenska ženska košarkarska reprezentanca

Sreda, 1. 6. 2022, 17.35

1 leto, 10 mesecev

Slovenske košarkarice začele nov sklop priprav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Trening ženske košarkarske reprezentance | Slovenske reprezentantke so se zbrale in bodo opravile 18-dnevne priprave. | Foto Blaž Weindorfer / Sportida

Slovenske reprezentantke so se zbrale in bodo opravile 18-dnevne priprave.

Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je danes v Mariboru začela priprave za domače evropsko prvenstvo naslednje leto. Junija bodo košarkarice pod vodstvom selektorja Georgiosa Dikaiulakosa opravile 18 dni priprav, so danes sporočili iz košarkarske zveze Slovenije.

Po tednu dni treningov jih čakata tudi prijateljski tekmi na turnirju v Mariboru, najprej 9. junija proti Grčiji, dva dni pozneje pa še proti Hrvaški.

Utrinki s treninga ženske reprezentance (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

Fotogalerija
1 / 73

"Krajše priprave smo načrtovali že februarja, a nam jih preprečila situacija s koronavirusom. Lani novembra smo skupaj preživeli le nekaj dni in tokrat imamo veliko več časa, da se spoznamo. Žal pogrešamo Niko Barič ter še nekaj igralk, ki se ubadajo z manjšimi poškodbami. Prihodnje dni bomo izkoristili, da postavimo filozofijo naše igre ter pravila v obrambi in napadu, poleg treningov pa se veselimo tudi štirih pripravljalnih tekem," je ob začetku zbora dejal selektor Dikaiulakos.

Na uvodnem treningu se je danes zbralo 13 igralk: Lea Debeljak, Zala Friškovec, Gala Kramžar, Teja Goršič, Tina Jakovina, Aleksandra Krošelj, Teja Oblak, Eva Rupnik, Maruša Seničar, Ana Šarić, Sara Vujačić, Ajša Sivka in Zala Šrot.

Trening ženske košarkarske reprezentance, Teja Oblak | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Kapetanka odsotna zaradi rehabilitacije rame

Eva Lisec se bo reprezentanci predvidoma pridružila 7. junija, Tina Cvijanović se bo domov vrnila najkasneje v začetku naslednjega tedna, Mojco Jelenc v teh dneh čaka še nekaj šolskih obveznosti, zaradi enakega razloga je reprezentančno akcijo morala odpovedati Blaža Čeh. V junijskem zboru bodo v ekipi od standardnih igralk sicer pogrešali še Niko Barič (rehabilitacija poškodovane rame), Annamario Prezelj in Tino Trebec.

"Zelo sem vesela, da se je reprezentanca znova zbrala. Skupaj nadaljujemo zgodbo za domače evropsko prvenstvo prihodnje leto. Resda nimamo tekmovalnega naboja, a to ne bo zmanjšalo naše prizadevnosti na treningih. Napredovati moramo iz dneva v dan, iz vsakega treninga potegniti čim več ter postaviti temelje za nadaljnjereprezentančne akcije," pa je dejala Teja Oblak.

Slovenke bodo treninge nato nadaljevale v Kranjski Gori in se za konec odpravile še v Italijo, kjer jih 17. in 18. junija čakata še pripravljalni tekmi z Italijo ter Španijo.

Preberite še:

Slovenija : Črna Gora (ženska košarka, priprave na EuroBasket)
Sportal V Mariboru v sredo zbor slovenskih košarkaric
pokal Spar, košarka splošna, košarkarska žoga
Sportal Za slovensko prvo košarkarsko ligo podelili licence 12 klubom
Luka Dončić
Sportal Dončić že 15. junija v dresu Slovenije, zaskrbljeni v Dallasu
Ne spreglejte