Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
26. 8. 2009,
13.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 26. 8. 2009, 13.31

8 let

Se ligi NLB obeta krčenje?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Medtem ko se bo s sobotnim zaključnim turnirjem v Ljubljani končala poletna sezona jadranske ulične košarke, pa se v dvoranskem delu lige NLB obetajo spremembe.

Čez približno mesec dni bodo glave znova staknili vodilni možje lige NLB in razpravljali o spremembah tekmovalnega ustroja. Medtem ko lahko omenjena skupščina novi sezoni prinese le manjše popravke (med redni del sezone in zaključni turnir četverice bi se lahko vključila še končnica s četrtfinalom ), pa so večje spremembe napovedane za prihodnje sezone. Povsem realna možnost je krčenje števila klubov z zdajšnjih štirinajst na dvanajst, pri čemer ni skrivnost, da je osrednje vodilo morebitne spremembe finančni vidik. "Razlika je očitna, saj gre za več kot 50 tekem. Navsezadnje še danes plačujemo davek lige s 16 klubi. Tedaj je nastal primanjkljaj, ki nas še vedno 'tepe'. To nas vseskozi spremlja," priznava izvršni direktor lige NLB Roman Lisac.

Cedevita tudi med pokrovitelji

Kljub omenjenim težavam in recesiji, ki bo s svojimi repi bržkone še dolgo prisotna v športu, pa je Lisac zadovoljen s sestavljanjem proračunske piramide za novo sezono. Tako se je mesec in pol pred začetkom sezone ponosno pohvalil z novim pokroviteljem, ki je podpisal triletno pogodbo. Gre za Cedevito, ki klubu kot novincu v ligi sledi tudi na sponzorski ravni."Vesel sem zvestobe generalnega pokrovitelja, ki je že pred leti v ligi prepoznal ambasadorja njihove znamke v regiji. Vselej sem izpostavljal regijsko usmeritev vseh sponzorjev. Predvsem pa smo lahko veseli, da je liga čvrsta in cenjena. Dovolj pove podatek, da imamo vsako leto kar nekaj kandidatov za 'wild card', ki stane 150.000 evrov. Pred leti je bilo to nepojmljivo, " se je pohvalil Lisac.

Pred selitvijo v dvorane še na ulico

Svojevrsten uvod v novo sezono pa se s finalom sezone ulične košarke obeta že ob koncu tega tedna. Finančni turnir bo v soboto gostilo središče Ljubljane, sklepnega dejanja pa se bodo udeležile po tri ekipe iz Črne gore, Makedonije, Srbije, Hrvaške, BiH in Slovenije. Slednjo bodo zastopale ekipe Trojans, Nike Le Bron u Mirkom Mulaličem in po vsej verjetnosti tudi Sašo Dončićem ter Ordinathor s Simonom Finžgarjem, sicer starim znancem ulične košarke. Potem ko je še pred tedni nastopal v slovenskem prvenstvu "uličarjev", kjer ekipo sestvaljajo trije, ga še pred selitvijo v dvoransko peterko čakajo dodatni ulični boji 4:4. "Košarka je igra z žogo, pa če igrajo trije igralci ali pet. Veselim se finala v Ljubljani," pravi Finžgar.

Ne spreglejte