Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
8. 11. 2015,
18.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Cedevita Partizan

Nedelja, 8. 11. 2015, 18.14

8 let

Še lani soigralec Dragića prihaja v Zagreb

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hrvaški prvak Cedevita je v svoje moštvo do konca sezone zvabila Američana Henryja Walkerja, novega soigralca pa je dobil tudi Edo Murić pri Partizanu, kamor prihaja Jamar Wilson.

Zagrebčani so v letošnjo sezono vstopili nekoliko slabše od pričakovanj. V ligi ABA so na osmih tekmah trikrat izgubili, v evroligi pa so po dveh porazih nanizali dve zaporedni zmagi.

Po le sedmih tekmah je moštvo zapustil krilni košarkar Tomislav Zubčić, v moštvo pa je prišel še tretji Američan (Jacob Pullen in James White). To je 28-letni Henry Walker, ki se prvič seli v Evropo. Pred tem je, z vmesnimi premori, odigral pet sezon v ligi NBA in bil na kratko tudi na Filipinih. V zadnji sezoni se je februarja pridružil Miami Heat, kjer je bil soigralec Gorana in Zorana Dragića in se na 24 tekmah pokazal v solidni luči – v povprečju je dosegal 7,3 točke in 3,4 skoka na tekmo, vendar so z njim pri Vročici poleti vseeno prekinili pogodbo.

Tudi pred tem se je pri moštvih v ligi NBA zadrževal le s kratkoročnimi pogodbami. Najboljše predstave je 198 centimetrov visoki Walker pokazal pri New Yorku v sezoni 2009/2010, ko je na 27 tekmah dosegal 11,0 točke in 3,1 skoka na tekmo.

Walker lahko igra na branilskem in krilnem položaju.

Ameriški Finec pri Muriću

Novega soigralca ima tudi trenutno poškodovani slovenski košarkar Edo Murić pri Partizanu. Srbski podprvaki so do konca sezone sklenili sodelovanje z izkušenim 31-letnim organizatorjem igre Jamarjem Wilsonom, ki je nazadnje igral za francoski Rouen, kjer je v povprečju dosegal 9,5 točke na tekmo.

Wilson, ki ima ob ameriškem še finski potni list, je še tretja okrepitev črno-belih v zadnjem mesecu. Pred tem sta v moštvu Petra Božiča prišla Danilo Anđušić in Kevin Jones.

Ne spreglejte