Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
21. 9. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Natisni članek

Anthony Randolph EuroBasket 2017

Četrtek, 21. 9. 2017, 4.00

6 let, 6 mesecev

Se bo Randolph vrnil v Slovenijo?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Od skrivnostnega sestanka v Madridu do naslova evropskega prvaka. Kot kaže, pa delo Anthonyja Randolpha v Sloveniji še ni končano. "Smo na dobri poti, da se dogovorimo za nadaljnje sodelovanje," pravi generalni sekretar KZS Rašo Nesterović.

Anthony Randolph s Slovenijo evropski prvak, že ob koncu tedna pa znova v dresu Reala. | Foto: Sportida Anthony Randolph s Slovenijo evropski prvak, že ob koncu tedna pa znova v dresu Reala. Foto: Sportida

Ko je Američan Anthony Randolph junija okrepil slovensko reprezentanco, smo v našem mediju zapisali: "Če bo Slovenija zmagovala, mu bodo mnogi bržčas kaj hitro iskali slovenske vzdevke, kot so Tone, Tonček ali Anton, verjetno pa se bo našel tudi junak s transparentom 'Anthony za predsednika!' V primeru rezultatskega neuspeha pa …" Uresničil se je prvi scenarij. Slovenija je postala evropski prvak, 28-letni Američan pa eden od glavnih junakov ponedeljkovega sprejema v Ljubljani.

In zdaj? "Ko smo se poslavljali, smo bili vsi nasmejani. Dogovorili smo se, da se kmalu znova slišimo. Tudi on potrebuje nekaj časa, da ohladi glavo in se preusmeri na klubsko raven. Verjamem pa, da smo blizu dogovora o njegovi vrnitvi. Jasno, pred junijem 2018 zanesljivo ne, nato pa so odprte vse možnosti. Dejstvo je, da je na EuroBasketu tudi on neizmerno užival," po prvi pravi prespani noči odgovarja generalni sekretar KZS Rašo Nesterović.

Z Dončićem tudi v klubski sezoni. | Foto: Sportida Z Dončićem tudi v klubski sezoni. Foto: Sportida Skrivnostni sestanek v Madridu

V javnost pa zdaj prihajajo tudi podrobnosti prvih pogovorov. Če so se pri KZS še pred meseci sprenevedali in se čudili novinarskim vprašanjem o ameriški okrepitvi, pa Nesterović zdaj vendarle priznava, da je bil prav on tisti, ki je po končanem rednem delu sezone v ligi NBA v družbi Gorana Dragića obiskal Madrid in se sestal z Randolphom. "Teren" je pred tem pripravil Anthonyjev evropski zastopnik.

"Z Gogijem sva mu dejala, da imamo z njim realne možnosti za velik uspeh. Čez čas mi je priznal, da mi ni povsem verjel. A projekt ga je zanimal, izkazalo pa se je, da je bil prav on eden od ključev do uspeha. Njegove napadalne sposobnosti niso bile nikoli sporne. A izkazal se je predvsem v obrambi," pripoveduje Rašo.

"Plačilo" le v obliki potnega lista

Generalni sekretar KZS je ob tem vnovič zanikal, da je Randolph, ki je bil na prvenstvu s povprečjem 11,7 točke, 5,2 skoka, 1,3 asistence in 1,4 blokade na tekmo eden najboljših članov čete selektorja Igorja Kokoškova, za nastop na EuroBaksetu 2017 prejel honorar. "Plačali smo mu le prevoz v Slovenijo in nazaj," pravi Nesterović.

A mimo dejstva, da je bilo za Američana "plačilo" predvsem pridobitev slovenskega državljanstva, s katerim lahko v Evropi igra kot domači igralec, vendarle ne moremo. "Prav gotovo mu bo potni list koristil. To je dejstvo," priznava Rašo in dodaja: "Je pa tudi res, da se Anthony v Španijo vrača z odlično izkušnjo, ki je okrepila njegovo samozavest, obenem pa v klubski ustroj prihaja odlično pripravljen."

Ne spreglejte