Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
22. 2. 2019,
21.20

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Bojan Bogdanović Dario Šarić Kitajska 2019 kvalifikacije za svetovno prvenstvo

Petek, 22. 2. 2019, 21.20

5 let, 2 meseca

KVALIFIKACIJE ZA SP 2019

Šarić in Bogdanović v slovenski družbi – pred malimi zasloni

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

3

Dario Šarić | Dario Šarić ne bo nastopil na SP 2019. | Foto Vid Ponikvar

Dario Šarić ne bo nastopil na SP 2019.

Foto: Vid Ponikvar

Ob Sloveniji je velika evropska žrtev spremenjenega kvalifikacijskega sistema tudi Hrvaška, ki prav tako ne bo sodelovala na septembrskem  svetovnem košarkarskem prvenstvu na Kitajskem. Zvezdnika Dario Šarić in Bojan Bogdanović se bosta tako lahko Goranu Dragiću in preostalim evropskim prvakom pridružila pri spremljanju SP 2019 pred televizijskimi zasloni.

Medtem ko je že lep čas odpisana slovenska reprezentanca na gostovanju pri Turčiji v Ankari vknjižila še svoj osmi zaporedni poraz (77:58) in skupno devetega na enajstih kvalifikacijskih tekmah, pa je nov poraz v skupini J doživela tudi Hrvaška. Od naših sosedov je bila v Varaždinu boljša Poljska (77:69), ki je tako dokončno zapečatila usodo izbrancev selektorja Dražena Anzulovića.

Zoran Dragić in Jaka Blažič
Sportal Potop Slovencev v Ankari

Hrvaška bo v zadnjem krogu evropskih kvalifikacij gostovala na Madžarskem, a je že zdaj jasno, da se bodo iz skupine J na svetovno prvenstvo, ki ga bo med 31. avgustom in 15. septembrom gostila Kitajska, uvrstile Litva, Poljska in Italija. Ob nekdanjih olimpijskih podprvakih, ki ostajajo pri štirih zmagah, pa se od kitajskih sanj poslavljajo še Madžari in Nizozemci.

Bojan Bogdanović tudi brez OI 2020? | Foto: Vid Ponikvar Bojan Bogdanović tudi brez OI 2020? Foto: Vid Ponikvar Kaj pa Tokio 2020?

Hrvaška, za katero je v kvalifikacijah zaigralo kar 37 košarkarjev, med njimi na nekaj tekmah tudi Dario Šarić, Bojan Bogdanović in Krunoslav Simon, medtem ko pa bi rdeče-beli dres v Aziji lahko oblekli še Dragan Bender, Mario Hezonja, Ivica Zubac in drugi zvezdniki, je tako ob evropskem prvaku Sloveniji največja žrtev Fibinih kvalifikacijskih oken. Kot kaže, bodo do konca trepetali tudi Srbi, ki imajo sicer v rokah dobre karte, in Rusi, medtem ko pa so Španci, Turki, Litovci, Italijani, Francozi in Grki kot precej redni udeleženci velikih tekmovanj odnesli celo kožo. Med potniki na prvenstvo so med drugim tudi Nemci in Čehi.

Z razblinjenim upanjem za Kitajsko 2019 so se znatno zmanjšale tudi hrvaške možnosti za nastop na olimpijskih igrah. Naši sosedje sicer še upajo na posebno vabilo v dodatne kvalifikacije, a je kot na dlani, da bo imela prednost Slovenijo. Zadnja naj bi dobila enega od dveh ''wild cardov'', če si bodo velesile na Kitajskem zagotovile ali neposredno uvrstitev v Tokio 2020 ali nastop na enem od kvalifikacijskih turnirjev.

Tokio2020 | Foto:

Luka Dončić
Sportal Slovenija z Dončićem v Tokio 2020: od sanj do projekta
Luka Dončić, Nikola Jokić
Sportal Dallas brez poškodovanega Dončića nemočen, končnica vse bolj oddaljena
Luka Dončić
Sportal Dončić o dokazovanju pred dvomljivci
Boban Marjanović
Sportal Goran Dragić je odpotoval na gostovanje, a ostal brez priložnosti
Ne spreglejte