Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 2. 2019,
7.04

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

NBA Goran Dragić Goran Dragić

Petek, 22. 2. 2019, 7.04

5 let, 1 mesec

Liga NBA, 21. februar

Goran Dragić je odpotoval na gostovanje, a ostal brez priložnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63
Boban Marjanović | Philadelphia je tudi po zaslugi Bobana Marjanovića ugnala Miami Heat (106:102).  | Foto Reuters

Philadelphia je tudi po zaslugi Bobana Marjanovića ugnala Miami Heat (106:102).

Foto: Reuters

Po nekajdnevnem premoru zaradi tekme zvezd se je ponoči znova zavrtelo kolesje najmočnejše košarkarske lige NBA. Miami Heat Gorana Dragića je gostoval pri Philadelphii in izgubil s 102:106. Dragić, ki je bil decembra na operaciji kolena, je na gostovanje sicer odpotoval, a ni dobil priložnosti za igro. Njegov moštveni kolega Dwyane Wade se je poslovil od še ene dvorane. V Staples Centru v Los Angelesu sta se pomerila dva NBA-bradača: LeBron James in James Harden. Kdo je izstopal?

Po krajšem premoru, ki so ga številni košarkarji, tudi Luka Dončić, izkoristili za krajše počitnice, je ponoči spet zaživela liga NBA.

Na delu je bilo 12 ekip, med njimi tudi Miami Heat Gorana Dragića, ki pa očitno še vedno ni pripravljen po operaciji kolena, saj ga trener Erik Spoelstra sinoči (še) ni uvrstil v postavo.

Oglejte si vrhunce obračuna med ekipama Miami Heat in Philadelphia 76:

Na dokaj enakovredni tekmi so gostitelji Philadelphia76ers zmagali z rezultatom 106:102. V zadnji minute je bil s tremi prostimi meti uspešen srbski košarkar Boban Marjanović, ki je uspešno nadomestil odsotnost poškodovanega centra in udeleženca tekme All-star Joela Embiida, in sinoči prispeval ključne točke k zmagi. V statistiko je vpisal 19 točk in 12 skokov. Pri zmagovalcih sta izstopala še Tobias Harris s 23 točkami in 11 skoki ter Ben Simmons z 21 točkami in sedmimi skoki.

Pri Vročici je bil najučinkovitejši Dwyane Wade, ki se je z 19 točkami, šestimi asistencami in štirimi skoki poslovil od navijačev v Philadelphii. To je bilo še eno v nizu njegovih sloves, ki jim bomo priča v njegovi zadnji sezoni v ligi NBA.

Pestro je bilo tudi v dvorani Staples Center v Los Angelesu, kjer sta se pomerili moštvi Los Angeles Lakers in Houston Rockets. Drugi so sicer bolje začeli (32:22 po prvi četrtini), a so gostitelji nadaljevanje, predvsem pa zaključek tekme spisali po svojih željah. Nadoknadili so 19 točk zaostanka in zmagali s 111:106. Obračun dveh bradačev je z dvojnim dvojčkom dobil LeBron James (29 točk, 11 skokov in 6 asistenc). James Harden je v statistiko Raket vpisal 30 točk, pet skokov in šest asistenc.

Aktualni prvaki lige Golden State Warriors so s tesnim izidom 125:123 premagali Sacramento Kings. Levji delež k zmagi je s 36 točkami prispeval Steph Curry, ki je zadel kar deset trojk.  

Cleveland Cavaliers so bili s 111:98 boljši od zadnjega moštva lige Phoenixa, Portland je s 113:99 ugnal Brooklyn, vodilni na zahodu Milwakuee pa je bil z 98:97 boljši od Bostona.

Luka Dončić bo z Dallas Mavericks ponovno igral v noči na soboto, ko bo s soigralci gostil Denver Nuggets.

Goran Dragić
Sportal Zelena luč za vrnitev Gorana Dragića

Lestvici:

Ne spreglejte