Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
25. 9. 2015,
19.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dragiša Drobnjak

Petek, 25. 9. 2015, 19.22

8 let

S Tajfunom želi prebuditi celjski košarkarski dremež

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Navijači iz Šentjurja bodo prišli v Celje. Na tribune pa vabim tudi Celjane," pravi novi kapetan Tajfuna Dragiša Drobnjak.

Če je bil v pretekli sezoni trenerjeva podaljšana roka in neuradni kapetan, si je izkušeni Dragiša Drobnjak pred novo sezono tudi uradno nadel kapetanski trak Tajfuna. "Gnal bom sam sebe in soigralce. Od sebe zahtevam največ. Takšen bom tudi do soigralcev. Vesel sem, da je klubsko vodstvo obdržalo jedro ekipe ter našlo ustrezne novince. Veselimo se novih izzivov," o novi vlogi pred novo sezono razmišlja 37-letni Kranjčan, ki se je lani s šentjurskim klubom nenadejano veselil naslova državnega prvaka ter si s tem vnovič odprl vrata jadranske regionalne lige ABA.

So Celjani lačni košarke?

Ker šolska telovadnica z montažno tribuno ne ustreza standardom lige ABA in evropskih tekmovanj, bodo Drobnjak in soigralci prisiljeni tekmece gostiti v celjski dvorani Golovec. Po kapetanovem mnenju je strah pred ponovitvijo zgodbe ljubljanskega Slovana, ta si je z začasnim umikom v Maribor pred desetletjem nakopal jezo domačih navijačev, medtem ko pa štajerskih ni prepričal, odveč.

"Celje je zelo blizu, zato verjamem, da nam bodo navijači iz Šentjurja sledili. Po drugi strani pa tretje največje slovensko mesto že vse od časov nekdanje Jugoslavije nima stika z vrhunsko košarko. Z zmagami bi, vsaj po mojem mnenju, lahko prebudili celjsko publiko. Celjani imajo radi košarko. Treba jim jo je le ponuditi," pravi izkušeni košarkarski popotnik.

Ne pričakujte lepe košarke

Kot aktualni državni prvak si je Tajfun prislužil tudi nastop v superpokalu Slovenije. V soboto se bo v Škofji Loki pomeril s Krko. Nekdanje prvake so Šentjurčani pred slabimi petimi meseci izločili v polfinalu državnega prvenstva. Izjemno napet pa je bil tudi polfinalni obračun obeh ekip v letošnjem pokalu Slovenije, le da je februarja v Celju krajši konec potegnil Tajfun.

"Krka ima močno ekipo, morda celo najmočnejšo v državi. A to bo morala pokazati tudi na parketu. Mi pa … Predajali se ne bomo," pred tekmo ob odprtju sezone razmišlja Drobnjak in dodaja: "Vsekakor pa ni mogoče pričakovati atraktivne tekme in lepe košarke. Smo šele na začetku sezone. Noge so težke, roke trde. A igramo za pokal. Zmagal bo tisti, ki bo bolj garal."

Klub je ambiciozen, a realen

"Jasno je, da bi radi v Šentjur prinesli še eno lovoriko. Ne čutim pa, da bi se kdo v klubu s tem obremenjeval. Pokala tudi nihče ne zahteva. S soigralci ne čutimo pritiska. Ko sem bil član Olimpije ali Krke, je bila slika drugačna. Tudi če ti ni nihče neposredno zaukazal, da osvoji superpokal, si čutil, da je to vsaj zelo zaželeno. Lani je bilo igranje brez pritiska ključ do šentjurskega uspeha," razmišlja Drobnjak, vesel, da pri Tajfunu po zgodovinskem podvigu niso izgubili razsodnosti.

"Liga ABA in Fibino tekmovanje sta za vse v klubu nagrada. Nihče ne gradi utopičnih pričakovanj. Tudi proračun ni nerealno poskočil. Po drugi strani pa to ne pomeni, da se bo ekipa sproščeno zabavala. Prav nasprotno. Ko stopim v slačilnico, še vedno vidim želji po dokazovanju in velikih skalpih. Vidim zdravo ambicioznost," pravi najkoristnejši košarkar finala državnega prvenstva.

Ne spreglejte