Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
4. 6. 2015,
14.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Izet Rastoder Union Olimpija Matevž Zupančič

Četrtek, 4. 6. 2015, 14.08

8 let

Rastoder zanikal prihod v košarkarsko Olimpijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Že nekaj časa krožijo govorice, da bi lahko v košarkarsko Olimpijo prišel Izet Rastoder, ki bo kmalu predal predsedniško žezlo nogometne Olimpije Milanu Mandariću. Zdaj jih je zanikal.

Nogometna Olimpija ima 15. junija skupščino, na kateri bo Milan Mandarić prevzel predsedniško funkcijo, ki mu jo bo predal dozdajšnji prvi mož kluba Izet Rastoder. Tega so že nekaj časa povezovali s košarkarsko Olimpijo, pred katero je prav tako skupščina, ki jo mora sklicati do konca tega meseca.

Obrnili smo se nanj in ga povprašali, ali je kaj resnice v tem, da bo v kratkem po nogometni zgodbi začel še košarkarsko. Njegov odgovor je bil kratek in jedrnat: "Ne."

In kaj počne trenutno vodstvo košarkarske Olimpije? Kot pravi direktor Matevž Zupančič, so prioritetni pogovori s sponzorji, ki bodo v prihodnje košarkarskemu kolektivu iz Stožic stali ob strani. Kako uspešni so bili, bo znano kmalu. "V redu napredujemo. Konkretnih novic ne moremo dati. Malce boste morali še počakati. Z uradnimi informacijami ne bomo razpolagali, dokler se pogovarjamo s sponzorji, sicer pa delamo na vso moč," je dejal Zupančič.

Konkretnega datuma za skupščino prav tako ne morejo navesti, ker še ni jasna dokončna slika financiranja. Ko bo znana, bo tudi skupščina prišla na vrsto. Časa je še dobre tri tedne.

Ker je ljubljanski klub v državnem prvenstvu izpadel že v četrtfinalu in izgubil mesto v regionalni ligi ABA, računajo na povabilo ali morda na to, da se pri prvaku Tajfunu ne bodo odločili za odhod na jadransko magistralo. Pri Olimpiji se zavedajo, da je zanje to tekmovanje ključno, saj brez njega nimajo Evrope. "Najprej se morajo končati vsa prvenstva, da se vidi struktura klubov, ki se bodo uvrstili v ligo ABA. Potem so tukaj še pogoji, ki jih morajo klubi izpolniti. Seveda pa nam je jasno, da moramo igrati v ligi ABA," pravi Zupančič.

V nasprotju s Heliosom, ki je v četrtfinalu izločil Olimpijo, v Stožicah še ne nakupujejo igralcev, saj še ni povsem jasno, s koliko denarja bodo lahko sploh razpolagali v prihodnji sezoni in kdo bo trener. Stoodstotno jasno je le, da imajo sklenjeno pogodbo s Paolom Marinellijem, Gregorjem Hrovatom, Jako Brodnikom, Vasilijem Vučetićem, Blažem Mahkovicem in Alenom Omićem, a je pri nekaterih v pogodbah klavzula, da lahko klub prekine razmerje z njimi.

Ne spreglejte