Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
14. 9. 2011,
6.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Roman Horvat

Sreda, 14. 9. 2011, 6.38

8 let

R. Horvat: Začenja se novo evropsko prvenstvo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zelo podrobno spremlja dogajanje na evropskem prvenstvu tudi Roman Horvat, nekdanji odlični košarkar, ki je nekoliko pokomentiral slovensko igro ter uprl pogled proti Španiji.

"Čestitam vsem fantom, kar so naredili proti Finski. Celotno zgodbo Slovenije na evropskem prvenstvu pa bi ocenil sledeče: veliko vzponov in še več padcev. Vendar sedaj bo povsem druga zgodba. Pozabiti je treba, kar se je zgodilo v dosedanjem poteku prvenstva. Proti Španiji bo povsem novo poglavje. Fantje so lahko povsem sproščeni, saj nimajo kaj izgubiti. Naj igrajo svojo igro," je bil prvi pogled Romana Horvata na slovensko zgodbo v Litvi.

Na evropskem prvenstvu ima Roman, ki za reprezentanco zaigral na 45 tekmah, prav posebno nalogo, saj pomaga nacionalni televiziji s strokovnimi nasveti, zato smo ga še povprašali, kako gleda na samo igro slovenske reprezentance. "Imamo dosti izkušene igralce in tri izredno mlade. Mogoče so starejši videli, da mladi dobro funkcionirajo in so pregoreli v želji. To je samo mogoče. Ta reprezentanca je imela veliko pritiska, da mora priti na olimpijske igre. Potem imamo čez dve leti evropsko prvenstvo doma, kjer se bo od naših košarkarjev pričakoval vrhunski rezultat," pravi s 651 točkami sedemnajsti strelec vseh časov slovenske izbrane vrste.

Tudi sam se dobro zaveda, da je Španija v četrtfinalnem dvoboju favorit in bo morala Slovenija odigrati vrhunsko košarko za morebitno uvrstitev v polfinale, vendar verjame, da lahko izbrancem Božidarja Maljkovića uspe, če bodo res pokazali ves svojo potencial: "Špance je težko ustaviti. Če bomo pravi, nas bodo oni morali zaustaviti. Mi igramo odlično obrambo, a imamo nekoliko slabši napad. Slovenija ima sicer vse, le ven morajo fantje prinesti najboljše stvari. Dejstvo je, da ne bomo zadevali prek rok, ker to ni naš način igre. Mi imamo svojo igro, a je za enkrat še v krču. Proti Rusiji smo se sprostili, a na žalost izgubili. Zdaj se bo za naše fante začelo novo evropsko prvenstvo, vsaj iz lastnih izkušenj sodeč."

Ne spreglejte