Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 12. 2011,
20.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jaka Lakovič Sašo Filipovski

Sreda, 14. 12. 2011, 20.46

8 let

Pričakovan razplet tekme v Carigradu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji Uniona Olimpije so v 9. krogu evrolige v Carigradu izgubili proti Galatasarayu z 59:80 (16:18, 35:39, 44:59).

Ob vseh težavah ljubljanskega kluba se je gostovanje v Carigradu končalo povsem po pričakovanjih. Jaka Lakovič in njegovi soigralci v Galatasarayevem dresu so dosegli četrto zmago v tekmovanju. Če so bili zeleno-beli, ki ostajajo pri eni zmagi, v prvem polčasu praktično enakovredni domači ekipi, pa so Turki že v tretji četrtini ušli za 15 točk, kar je bil več kot dovolj velik zalogaj za zadnjih deset minut. Pri Galatasarayu je bil najboljši strelec Lakovič s 16 točkami (za tri točker je metal 4:4), pri Olimpiji pa je Deon Thompson zbral 21 točk.

Ko so Turki že v četrti minuti povedli z 11:5 in 13:5, je kazalo, da bo to le igra mačke z mišjo. Toda Ljubljančani so pokazali borbeno predstavo, ki jih je nagradila s priključkom. Že do konca prve četrtine so prednost Turkov praktično izničili, v 14. minuti pa s točkami Deona Thompsona in Borisa Rothbarta prišli le na točko zaostanka (24:25). Domači strateg je vzel minuto odmora, ki je takoj zalegla. Galatasaray je namreč zadel sedem točk zapored in ušel na dotlej najvišjo prednost (32:24), a ob novih napakah v igri in dobri ljubljanski predstavi se mu vseeno ni uspelo odlepiti. Na glavni odmor je odšel le s štirimi točkami prednosti.

Toda kmalu po začetku tretje četrtine se je Olimpijina ladja začela dokončno potapljati. V 24. minuti so Turki povedli za deset točk (47:37), nato pa praktično iz minute v minuto višali prednost ter v zadnjih deset minut vstopili s prednostjo 15 točk. Vse bolj utrujeni Ljubljančani - v Carigrad so dopotovali z deseterico - v zadnjih desetih minutah niso mogli uprizoriti čudeža. Gostitelji so brez težav zmaje držali na zelo varni razdalji, najvišjo prednost pa tekmi pa dosegli prav ob končnem rezultatu.

"Svojim fantom nimam česa očitati. Tri četrtine tekme proti mnogo boljšemu nasprotniku smo bili enakovredni. Normalno je, da je v določenem delu tekme igralcem zmanjkalo moči. Znova smo v tretji četrtini naredili preveč napak. Pohvale gredo mlademu Kastratiju za odlično predstavo, tudi centra sta danes dobro opravila svoje delo. Manj sem bil danes zadovoljen z branilci in njihovim strelskim učinkom," je po tekmi povedal trener Olimpije Sašo Filipovski.

Ne spreglejte