Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
18. 10. 2012,
8.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Fenerbahče

Četrtek, 18. 10. 2012, 8.28

8 let

Preldžić: Pripravljen sem na žvižge v Stožicah

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najkoristnejši košarkar prvega kroga evrolige je bil slovenskemu občinstvu dobro znan Emir Preldžić. Zanj bo petkovo gostovanje v Stožicah malce drugačno kot za njegove soigralce pri Fenerbahčeju.

Najboljšo predstavo na uvodu letošnje evrolige je prikazal Emir Preldžić. Pri zmagi nad Himkijem je dosegel 20 točk in tekmo končal s statističnim indeksom 31, kar je bilo dovolj, da si je prislužil naziv MVP prvega tedna: "Sezono sem začel dobro pripravljen. Sem tudi v dobri formi. Lažje je igrati s kakovostnimi igralci, kot jih imamo mi v ekipi, in si nato narediti takšno statistiko."

Njegova naslednja postojanka je Olimpija. Tudi njega je ljubljanski klub presenetil v prvem krogu, v katerem je na gostovanju suvereno premagal italijanski Cantu. "Olimpija je vse presenetila z zmago v Italiji. Nihče ni pričakoval, da bodo košarkarji Olimpije v gosteh zmagovali. Dokazali so, da so dobra ekipa. Dobro delajo in so v formi. Proti nam imajo lepo priložnost, da zmagajo pred polnimi Stožicami. Doma lahko premagajo vsakogar, zato bomo morali biti pazljivi," je spoštljivo o Olimpiji za Sportal povedal Emir.

Pred odhodom v Turčijo leta 2007 (od takrat naprej igra za Fenerbahče) se je košarkarske korake učil v Kranju in pri Geoplinu Slovanu. Bil je tudi del mlajših slovenskih reprezentanc. Ob prehodu v člansko izbrano vrsto se je začela vsem znana saga o njegovem udejstvovanju v reprezentanci. Želela si ga je Bosna, želela si ga je Slovenija, na koncu pa ga je dobila Turčija. Takrat je ta prestop dvignil ogromno prahu pri nas, zato bo zanj gostovanje v Stožicah nekaj drugačnega kot za soigralce pri Fenerbahčeju. "Prvič po prestopu v turško reprezentanco bom igral v Sloveniji. Ne pričakujem ravno dobrodošlice, vendar tako je. Pripravljen sem tudi na žvižge. Vendar je moja naloga, da se kot profesionalec posvetim le delu na parketu," se Preldžić dobro zaveda, kaj vse ga lahko čaka v Ljubljani.

Njegova ekipa je v tem dvoboju velik favorit, saj ima v svojih vrstah izjemno kakovostne košarkarje, ki bi si jih želel vsak trener. V pripravljalnem obdobju je Fenerbahče celo premagal Boston Celtics. Ta tekma je bila za Preldžića nekaj posebnega: "Ne igraš vsak dan proti zvezdam, kot sta Garnett in Rondo. Dvorana je bila polna. Bil je pravi spektakel. NBA? Ko sem bil mlajši, sem imel to željo. Zdaj ne. Pred dvema letoma sem imel priložnost, da bi odšel, vendar sem se želel najprej dokazati v Evropi. Tukaj v Turčiji se odlično počutim."

Tudi stavnice so pred petkovim dvobojem z Olimpijo razumljivo bolj naklonjene Fenerbahčeju, kar pa je povsem logično glede na cilje, ki jih turško moštvo ima: "Ekipa je super. Imamo novega trenerja in pomočnike. Igralci so izkušeni, ki so bili že na zaključnem turnirju evrolige ali jo celo osvojili. In vrh Evrope je naš cilj za to sezono," je dejal MVP uvodnega kroga.

Ne spreglejte