Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
21. 5. 2015,
11.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rogaška Tajfun Damjan Novaković Dejan Mihevc finale

Četrtek, 21. 5. 2015, 11.19

8 let

Pred vrati je eden najbolj nenavadnih finalnih nizov

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V velikem finalu slovenskega košarkarskega prvenstva se bosta presenetljivo pomerila Rogaška in Tajfun. Ker bo to še sosedski derbi, bo napetost na najvišji mogoči ravni.

Če bi pred sezono vprašali poznavalce košarke, ali bosta v finalu zaigrala Rogaška in Tajfun, bi se verjetno prav vsak le nasmehnil. Union Olimpija in Krka sta bila tista kluba, ki so jima pripisovali največ možnosti, a sta svojo pot končala v četrtfinalu oziroma polfinalu.

Zdaj je vsa pozornost usmerjena v košarkarje Rogaške in Tajfuna. V petek se bo finalna serija začela, dodatno domačo tekmo pa bodo imeli Slatničani.

"Začenja se eden najbolj nenavadnih finalnih nizov. Vsaka ekipa bo imela določene prednosti, jasno pa je, da bosta obenem obe pod pritiskom. A ne zato, ker bi načrtovali naslov prvaka, pač pa zato, ker na drugi strani ne bo moštva Krke ali Uniona Olimpije, ki bi bil favorit finala. Naša prednost bo domače igrišče. Po drugi strani je Tajfun najbolj neugodna ekipa za Rogaško, saj nas je v tej sezoni premagal že trikrat, enkrat tudi na domačem igrišču. Prednost Šentjurčanov je tudi ta, da so imeli v četrtfinalu in polfinalu krajši niz, saj so odigrali štiri tekme, mi pa šest. Toda to je zdaj preteklost. Veliko je dejavnikov, ki bodo vplivali na končni razplet. Pripravljeni smo, tribune bodo polne, na obeh prizoriščih bodo vstopnice iskana stvar, igrala se bo dobra košarka in mislim, da je to najpomembneje," je pred začetkom finala povedal trener Rogaške Damjan Novaković.

Pred enimi in drugimi je zgodovinska priložnost

V taboru Tajfuna imajo nekaj zdravstvenih težav, a teh ne potiskajo v ospredje, saj imajo tudi oni cilj, da se dokopljejo do zgodovinskega naslova državnih prvakov.

"Na finale se pripravljamo kot na vsako tekmo do zdaj. O scenarijih ne razmišljamo, pač pa bomo šli tekmo po tekmo. Nasproti nam bo stal dober nasprotnik, ki je bil v ligi za prvaka in med končnico v odlični formi. Odlično igra doma, kjer je bil dominanten in v zadnjem obdobju nasprotnikom ni prepuščal točk. Mi se tega ne bojimo. Slatinčani imajo prednost domačega igrišča, a če želimo postati prvaki – lagal bi, če bi dejal, da nočemo –, bomo morali zmagati na treh tekmah. Pred finalom imamo nekaj težav s poškodbami, a to niti ni pomembno, saj te po koncu nihče ne bo spraševal, kdo je igral in kdo ne. Verjamem v svoje fante," pravi trener Tajfuna Dejan Mihevc.

Ne spreglejte