Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2013,
18.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Memphis Grizzlies Indiana Pacers Brooklyn Nets New York Knicks

Ponedeljek, 21. 1. 2013, 18.50

7 let, 12 mesecev

Pot razočaranja se pri LA Lakers nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na torek je bil v ligi NBA derbi večera med New York Knicks in Brooklyn Nets, ki je pripadel Nets. Kobe Bryant in druščina na starih poteh.

Košarkarji Golden State Warriors so ponoči v severnoameriški ligi NBA na domačem parketu premagali drugo najboljšo ekipo lige Los Angeles Clippers s 106:99 in tako končali niz štirih zaporednih zmag losangeleškega moštva. Drugi predstavniki iz tega kalifornijskega mesta, Lakers, pa so doživeli nov poraz, s 83:95 so izgubili v Chicagu.

Ključni mož za zmago bojevnikov nad Clippers je bil Stephen Curry, ki je v zadnji četrtini zadel štiri trojke in bil najzaslužnejši, da je Golden State nadoknadil zaostanek sedmih točk in preobrnil tekmo v svoj prid. Curry je tudi sicer pravi strup za to ekipo iz Los Angelesa, saj ima na štirih tekmah v tej sezoni proti njim povprečje 23 točk na tekmo. Bojevniki so dobili kar tri od štirih tekem proti omenjenemu tekmecu. "To pomeni, da premaguješ dobro moštvo in da dvigaš formo za velike tekme. To je res dober znak, da smo dobili tri od štirih medsebojnih tekem in da nadaljujemo dobre igre," je po tekmi povedal Curry, ki je tekmo končal z 28 točkami. Pri gostih je bil najbolj razpoložen Blake Griffin s 26 točkami, 13 skoki in osmimi podajami.

Jezerniki pa so izgubili še devetič na zadnjih 11 tekmah in šestič zapored na gostovanjih. Tokrat so klonili pred biki, ki so do ključne prednosti prišli z delnim izidom 18:4 po izenačenju na 75:75. Poraz je precej razjezil prvega zvezdnika kalifornijskega moštva Kobeja Bryanta: "Moramo analizirati določene stvari. Vsekakor pa bo treba nekaj spremeniti. Moj občutek mi pravi, da moramo upočasniti igro. Kot pa sem že rekel, treba bo preučiti določene zadeve, a spremembe moramo uvesti." Bryant je ob slabem metu iz igre 7:22 dosegel 16 točk, dve več je dal Steve Nash. Pri domačih je z 22 točkami izstopal Kirk Hinrich.

Na tekmi v Philadelphii se je izkazal veteran San Antonia Tim Duncan, ki je k zmagi svojega moštva z 90:85 prispeval 24 točk in 17 skokov. Portland je doma klonil pred Washingtonom s 95:98, Brooklyn Nets pa so slavili pri New York Knicks z 88:85. Joe Johnson je za zmagovalce dosegel 25, Carmelo Anthony pa za poražence 29 točk. Houston je zmagal na gostovanju pri Charlotte Bobcats s 100:94, James Harden je bil prvi mož raket z 29, Kemba Walker pa risov s 35 točkami. Atlanta je doma ugnala Minnesoto s 104:96, Indiana je zmagala v Memphisu z 82:81, New Orleans pa je bil s 114:105 boljši od Sacramenta.

Ne spreglejte