Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 8. 2013,
13.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Aleš Pipan

Sobota, 10. 8. 2013, 13.11

6 let, 7 mesecev

Olimpija našla krilnega centra: podpisal Kodi Augustus

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarski klub Union Olimpija ima praktično že sestavljeno ekipo za prihodnjo sezono. Kot zadnji se je klubu pridružil 25-letni in 203 centimetre visoki Američan Kodi Augustus.

Union Olimpija je na položaj krilnega centra pripeljala Američana Kodija Augustusa (203 centimetri, 1987), o katerem smo že poročali in ki je v pretekli sezoni nastopal za švedski 08 Stockholm. Augustus, ki ga odlikuje dober met z razdalje, je bil med boljšimi igralci švedske lige, kjer je v povprečju dosegal 17,1 točke in 5,6 skoka na tekmo. Klub je z igralcem sklenil dogovor za dve sezoni, z možnostjo prekinitve s strani kluba po prvem letu. Augustus je svojo košarkarsko kariero začel na univerzi Mississippi State v NCAA. Pred lansko sezono, ki jo je preživel na Švedskem, je igral še v Urugvaju in Avstraliji.

"Počasi končujemo selekcijo ekipe. Odprto ostaja zgolj še vprašanje o okrepitvi na branilskih položajih. Do sezone je še veliko časa in razloga za hitenje ni. Vesel sem, da smo se okrepili z igralcem, ki lahko zadene tudi za tri točke, hkrati pa je dober v igri pod obročem. Iskali smo krilnega centra z dobrim metom z razdalje. Augustus je res še relativno neizkušen igralec, ki še ni igral košarke na tako visokem nivoju, a trenerski štab je prepričan, da lahko napreduje in prispeva veliko," je o najnovejši pridobitvi za klubsko spletno stran dejal trener Aleš Pipan.

Kodi Augustus je svojo športno pot začel na univerzi Mississippi State v NCAA, kjer je študiral štiri leta. V sezoni 2010/11, natančneje v zadnjem letu študija, je za univerzo v povprečju dosegal 12,2 točke, 7,2 skoka, 1,6 podaje in 1 blokado na tekmo. V štirih letih je se je kar dvakrat prebil v finale konference SEC in jo leta 2009 tudi osvojil. Profesionalno kariero je začel v sezoni 2011/12, ko je podpisal za urugvajsko ekipo Hebraica Macabi, kjer je v povprečju dosegal 13,7 točke, 5,4 skoka, 1,5 podaje in 1,5 blokade na tekmo. V drugem delu iste sezone se je priključil avstralski ekipi Ballarat Miners, kjer je kot zamenjava za poškodovanega igralca odigral pet tekem. V povprečju je v avstralski ligi dosegel 10,2 točke, 7,2 skoka in 1,6 podaje na tekmo. V sezoni 2012/13 je nastopal za švedsko ekipo 08 Stockholm, kjer je bil med boljšimi igralci lige. V povprečju je dosegal 17,1 točke, 5,6 skoka, 1,3 podaje in 1,7 blokade na tekmo. Za krilnega centra je imel v tej sezoni tudi odličen met za tri točke, saj je bil kar 43,5-odstotno uspešen. Union Olimpija je z igralcem sklenila dogovor za dve sezoni, z možnostjo prekinitve s strani kluba po prvem letu.

Ne spreglejte