Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 11. 2012,
7.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 11. 2012, 7.42

7 let, 12 mesecev

Nov poraz Olimpije: le odlični Baynes ni bil dovolj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Olimpija je v četrtem krogu košarkarske evrolige še tretjič izgubila. Tokrat je gostovala v Moskvi pri Himkiju. V prvi četrtini je igrala dobro, potem pa popustila in doživela prepričljiv poraz.

Po uvodni kar malce presenetljivi zmagi v Italiji proti Cantuju je Olimpija v skupini A elitne košarkarske evropske lige potem doma tesno izgubila proti Fenerbahčeju, pred tednom dni pa je bil Panathinaikos zanesljivo boljši od Ljubljančanov. Tokrat so gostovali v Rusiji pri Himkiju in upali na novo presenečenje. Dobro pa so žal igrali le v prvi četrtini, ko so celo vodili. Blestel je predvsem Aron Baynes, ki je v prvih desetih minutah igre prispeval kar 12 točk. Američan je bil s 27 točkami (zbral je tudi deset skokov) tudi daleč najboljši strelec Olimpije. Kar 20 točk je dosegel v prvem polčasu. Potem so vajeti igre v svoje roke prevzeli Rusi in si že do polčasa priigrali visoko prednost, ki je potem niso več izpustili iz rok. V isti skupini je sta v četrtek do zmag prišla Real Madrid, ki je bil boljši od Cantuja, in Fenerbahče, ki je pred domačimi navijači premagal Panathinaikos. Mirza Begić je bil glavni akter pri visoki zmagi madridskega Reala. Dosegel je dvojnega dvojčka. Pri Fenerbahčeju se je Emir Preldžić ustavil pri petih točkah.

Zoran Dragić (Unicaja) je bil v stranski vlogi. V 12 minutah je dal eno točko, a so Albo Berlin vseeno premagali s 67:62. Pri slednjih je bil s 17 točkami najboljši Deon Thompson (lani član Olimpije). Erazem Lorbek (Barcelona) je ob razpoloženih Natu Jawaiju in Marcelinhu Huertasu igral le 15 minut in dal tri točke. Partizana so premagali s 85:82. Saša Vujaćić (sedem točk) se je z Efesom veselil naverjetne zmage. Prvi polčas so z 48:30 dobili košarkarji Caje Laboral, drugega pa s 46:16 gostje iz Istanbula. Končni izid 64:76.

Boštjan Nachbar je bil najbolj zaslužen za prvo evroligaško zmago Brose Baskets, ki je prispeval 22 točk pri zmagi Nemcev nad Lietuvos Rytas. Gašper Vidmar je za Bešiktaš doma izgubil proti moskovskemu CSKA, ustavil se je pri osmih točkah in sedmih skokih.

Ne spreglejte