Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
12. 5. 2013,
9.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

finale Olympiacos London

Nedelja, 12. 5. 2013, 9.24

8 let

Neustrašni Grki proti španskemu šarmu za evroligaški prestiž

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Drevi bo v londonski O2 areni veliki finale košarkarske evrolige med Olympiacosom in Real Madridom. Več lovorik imajo Španci, a so imeli zadnjo besedo ravno Grki.

Olympiacos je v polfinalu dobesedno razbil veliki CSKA in se drugič zapored uvrstil v veliki finale, v katerem bo branil naslov prvaka evrolige. Če bo Grkom znova uspel veliki podvig, bodo prvi, ki bi jim to uspelo po letu 2005. Takrat so v Evropi dominirali košarkarji Maccabija iz Tel-Aviva. Po letu 1997 in 2012 bi rdeči tako osvojili tri evroligaške lovorike.

Kar osem jih ima v svoji vitrini že Real Madrid, ki stavi na hitro igro in dominantnost v skoku. Pred finalom pa bo sprva še dvoboj poraženih petkovih ekip. Za tretje mesto se bosta pomerila Barcelona in CSKA. Ob 21. uri se bosta nato najboljši ekipi v tej sezoni udarili za prestiž. In v dresu kraljevega kluba imamo tudi Slovenci svojega predstavnika. Mirza Begić se bo potegoval za prvo evroligaško krono, a bodo morali s soigralci zaustaviti najbolj koristnega košarkarja evrolige (MVP) Vassilisa Spanoulisa. "Morali bomo kontrolirati potek dogodkov in zmanjšati tempo igre. Omejiti moramo tudi skok Reala, ki ima zelo agresivne košarkarje in verjetno najboljše skakalce v napadu. Igrati moramo z enako energijo in strastjo kot proti CSKA. Lani nas ni nihče jemal kot konkurente za naslov, letos pa so si vsi želeli, da bi nas spravili na kolena. Uspelo nam je priti do finala. Zasluženo," pred tekmo razmišlja Spanoullis.

Tudi Real ima v svojih vrstah veliko košarkarjev, ki bi lahko preveseli tehtnico na njegovo stran. In eden od teh je zagotovo neugodni Rudy Fernandez. "Proti CSKA smo lahko videli, kako dobro se poznajo košarkarji Olympiacosa, ki so odigrali res dobro tekmo. Razbili so CSKA. Za nas je težji tekmec, kot bi bil CSKA. Njegovi košarkarji znajo igrati finalne tekme, kar smo lahko videli lani. Vedo, da nimajo kaj izgubiti. So bolj izkušeni od nas," pa je pred velikim finalom dejal še Fernandez.

Ne spreglejte