Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 7. 2023,
11.16

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Dimitris Itoudis SP 2023 Giannis Antetokounmpo Grčija

Četrtek, 20. 7. 2023, 11.16

9 mesecev, 1 teden

Širši seznam grške reprezentance

Zvezdnik lige NBA razveselil Grke. Vsaj za zdaj.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Giannis Antetokounmpo Grčija |  Giannis Antetokounmpo je na širšem seznamu grške izbrane vrste. | Foto FIBA

Giannis Antetokounmpo je na širšem seznamu grške izbrane vrste.

Foto: FIBA

Medtem ko je slovenska košarkarska reprezentanca že začela priprave na svetovno prvenstvo, pa so širši spisek reprezentantov predstavili tudi Grki. Na težko pričakovanem seznamu Dimitrisa Itoudisa je tudi zvezdnik lige NBA Giannis Antetokounmpo, ki naj bi imel sicer nekaj težav s poškodbo. Na spisku pa med drugim ni Nicka Calathesa in Kostasa Sloukasa.

Grška izbrana vrsta bo priprave na svetovno prvenstvo začela 24. julija. Glavno vprašanje pred naznanitvijo seznama košarkarjev, ki bodo nastopili na prvenstvu, je bilo, ali bo na njem tudi Giannis Antetokounmpo. Že pred dnevi smo namreč poročali o tem, da ima zvezdnik Milwaukeeja težave s poškodbo, kasneje pa je novinar Gazzette.gr Antonis Kalkavouras razkril, da je Antetokounmpo konec junija odletel v New York, kjer je prestal artroskopijo kolena. Poseg in poškodba kolena naj ne bi bila hujše narave, a je bil pri Grku prisoten hud dvom. Kot vse kaže, bo torej 28-letni košarkar sodeloval na pripravah, čeprav datum, ko naj bi se pridružil izbrani vrsti, še ni znan.

Na seznamu sta tudi njegova brata Thanasis in Kostas Antetokounmpo. Kot naturalizirani košarkar pa bo v dresu Grčije ob odsotnosti Tylerja Dorseyja igral Thomas Walkup, medtem ko v močni zasedbi ni mogoče zaslediti Nicka Calathesa in Kostasa Sloukasa, ki bo izpustil prvo veliko tekmovanje v zadnjem desetletju. Tako Calathes kot Sloukas sta namreč selektorja obvestila, da bosta zaradi potrebnega počitka izpustila prihajajoče prvenstvo. 

Širši seznam grške reprezentance:

Giannis Antetokounmpo, Thanasis Antetokounmpo, Kostas Antetokounmpo, Giorgos Papagiannis, Ioannis Papapetrou, Dinos Mitoglou, Dimitris Moraitis, Kostas Papanikolaou, Thomas Walkup, Giannoulis Larentzakis, Michalis Lountzis, Lefteris Mantzoukas, Lefteris Bochoridis, Dimitris Agravanis, Dimitris Flionis, Nikos Rogkavopoulos, Vangelis Zougris, Vasilis Charalambopoulos, Panagiotis Kalaitzakis, Nikos Chougkaz, Giorgos Tsalmpouris, Vassilis Toliopoulos.

Grčija se bo v pripravah na svetovno prvenstvo dvakrat pomerila tudi s Slovenijo, in sicer 2. avgusta v razprodanih Stožicah in dva dni kasneje v Atenah.

Preberite še:

slovenska košarkarska reprezentanca trening Aleksander Sekulić
Sportal Slovenski selektor opozoril na eno stvar
Kvalifikacije za SP v košarki: Slovenija - Izrael Aleksander Sekulić
Sportal Slovenski košarkarji začeli novo poglavje
Jurij Macura
Sportal Odpoved v reprezentanci – in to ravno pod obročem

 

Ne spreglejte