Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 11. 2018,
5.45

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

1

Natisni članek

Liga NBA

Torek, 6. 11. 2018, 5.45

5 let, 5 mesecev

Liga NBA, 5. november

Goran Dragić se je vrnil na parket in dosegel 21 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

1

Goran Dragić | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Košarkarji Miami Haet so v noči na sredo gostovali pri Detroit Pistons in tekmo dobili po podaljšku. Na igrišče se je po poškodbi prsta na nogi vrnili tudi Goran Dragić, ki je odigral dobro tekmo.

Tekma med Detroit Pistons in Miami Heat se je končala z izidom 115:120. Pri Vročici je bil najuspešnejši Josh Richardson, ki je v svojo statistiko vpisal 27 točk, dodal pa osem skokov in štiri asistence. Miami trenutno v vzhodni konferenci zaseda sedmo mesto, potem ko ima na svojem računu štiri zmage in pet porazov.

Goran Dragić: 21 točk, 7 skokov, 6 asistenc, igral 34 minut

Drugi strelec gostujoče ekipe je bil Goran Dragić, ki se je po poškodbi vrnil na parket. Gogi se je že na prvi tekmi dobro znašel. Izkušeni slovenski košarkar je bil namreč drugi košarkar Miami Heat, potem ko je dosegel 21 točk, sedem skokov in šest asistenc. Trener mu je tokrat namenil 34 minut. Dwyane Wade, ki je tekmo začel na klopi, je prispeval 18 točk.

Andre Drummond | Foto: Reuters Foto: Reuters Drummond s 25 točkami in 24 skoki

Precej manj razlogov za zadovoljstvo so imeli košarkarji Detroita, saj jim v zadnjem času nikakor ne gre. Potem ko so na uvodnih tekmah dosegli štiri zaporedne zmage, imajo zdaj niz petih zaporednih porazov.

Pri domačih košarkarjih je bil s 25 točkami najuspešnejši Andre Drummond, ki je poleg tega zbral neverjetnih 24 skokov in tri asistence. Enako število točk je dosegel Reggie Jackson. Blake Griffin, trenutno drugi najuspešnejši igralec v ligi NBA, je zbral 24 točk, a moral zaradi osebnih napak tekmo končati predčasno.

Chicago Bulls so v gosteh le za eno točko premagali New York Knicks. Tekma se je končala z izidom 115:116. To tekmo si bo zagotovo zapomnil Zach LaVine, ki je z 41 točkami dosegel svoj rekord v ligi NBA.

Poškodba Westbrooka

Ekipa Oklahoma City Thunder je s 122:116 premagala New Orleans Pelicans, a spet ostala brez prvega zvezdnika Russella Westbrooka, ki so mu morali po zvinu gležnja s parketa pomagati soigralci. Najkoristnejši igralec (MVP) lige 2017 je z obrazom, spačenim od bolečine, odšepal z igrišča v tretji četrtini, potem ko je po skoku nesrečno pristal na stopalu Anthonyja Davisa.

Westbrook je sicer skušal sam odskakljati s parketa, a ni šlo brez pomoči soigralcev. Iz ekipe so pozneje sporočili, da si je 29-letnik, ki se je komaj dobro vrnil v igro, potem ko je uvod v sezono izpustil po operaciji kolena, zvil levi gleženj. Do odhoda s parketa je zbral 17 točk, sedem skokov in enajst podaj.

Kljub izgubi Westbrooka je Oklahoma prišla do pete zaporedne zmage. Paul George je zbral 23 točk, mladi nemški igralec Dennis Schröder pa 22.

Liga NBA, 5. november 

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Dončiću prisilni počitek, a tudi nova pohvala
Trae Young
Sportal Dragić poškodovan gledal, kako je Dončićev tekmec potolkel njegovo ekipo #video
Ne spreglejte