Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 11. 2018,
6.22

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Liga NBA LeBron James Los Angeles Lakers

Ponedeljek, 5. 11. 2018, 6.22

5 let, 5 mesecev

Liga NBA, 4. november

Lakers zapustili igrišče s sklonjenimi glavami, Phoenix do druge zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
LeBron James | LeBron James in ekipa Los Angeles Lakers sta se pomerila s Torontom, vodilnim moštvom vzhodne konference.  | Foto Reuters

LeBron James in ekipa Los Angeles Lakers sta se pomerila s Torontom, vodilnim moštvom vzhodne konference.

Foto: Reuters

V ligi NBA je bilo na sporedu sedem obračunov, oba slovenska legionarja, Goran Dragić in Luka Dončić, sta bila ta večer prosta. Jezerniki LeBrona Jamesa so se udarili z ekipo Toronta, vodilnim moštvom vzhodne konference, in na koncu izgubili. Phoenix Igorja Kokoškova je proti Grizlijem iz Memphisa dosegel drugo zmago v tej sezoni.

LeBron James in ekipa LA Lakers sta igrišče zapustila sklonjenih glav. Jezerniki so na domačem parketu izgubili proti Toronto Raptors. Tekma se je končala z izidom 107:121. Toronto je tako dosegel še svojo deveto zmago, medtem ko Lakers ostajajo pri štirih.

Serge Ibaka je dosegel dvojni dvojček - 34 točk in deset skokov | Foto: Reuters Serge Ibaka je dosegel dvojni dvojček - 34 točk in deset skokov Foto: Reuters Pri Torontu je bil ta večer najbolj razpoložen Serge Ibaka, ki je dosegel dvojni dvojček – 34 točk in deset skokov. Kyle Lowry je prispeval 21 točk in 15 asistenc. Pri domačih košarkarjih je največ, štiriindvajset točk dosegel Kyle Kuzma. LeBron James, prvi zvezdnik LA Lakers, se je tokrat ustavil pri 18 točkah.

Po dvanajstih letih je uspelo tudi Ibaki

Toronto je tokrat igral brez poškodovanega Kawhija Leonarda zato je vso breme nase prevzel Ibaka. "Bil sem osredotočen na svojo igro. Vedel sem, da je Kawhi ta večer ne bo mogel igrati, zato sem želel narediti vse, kar je v moji moči," je po tekmi dejal 29-letni Ibaka, ki je zadel prvih štirnajst metov iz igre. Nazadnje je imel met iz igre 14-14 Shaquille O’Neal leta 2006.

"Igrali so tako kot se spodobi za najboljšo ekipo v vzhodni konferenci. Prišli so na igrišče in nam primazali zaušnico," je po porazu povedal James.

Igor Kokoškov je s Phoenix Suns dosegel šele drugo zmago v sezoni. | Foto: Getty Images Igor Kokoškov je s Phoenix Suns dosegel šele drugo zmago v sezoni. Foto: Getty Images

Šele svojo drugo zmago v letošnji sezoni so dosegli košarkarji Phoenix Suns. Ti so bili boljši od košarkarjev Memphis Grizzlies. Tekma je bila zelo tesna, saj se je končala z izidom 102:100. Sonca, ki jih vodi Igor Kokoškov, imajo razmerje zmag in porazov 2:7. Pri domačih košarkarjih je bil s 25 točkami najboljši Devin Booker. Ta je tudi v zadnji sekundi odločil tekmo.

Niz porazov je prekinil tudi Washington. Proti New Yorku je prav tako zmagal šele drugič v sezoni oziroma prvič po petih porazih. Prvi strelec Wizards je bil John Wall s 26 točkami.

Brooklyn Nets so imeli tri igralci, ki so dosegli vsaj dvajset točk - D'Angelo Russell (21 točk), Rondae Hollis-Jeffeson (21) in Caris LeVert (20), tako da so zlahka nadigrali Philadelphio, ki na petih gostovanjih še ni slavila. Na ostalih prizoriščih je Portland s 111:81 ugnal Minnesota, Orlando pa je bil doma boljši od San Antonia (117:110).

Liga NBA, 4. november 

Lestvica:

Preberite še:

Trae Young
Sportal Dragić poškodovan gledal, kako je Dončićev tekmec potolkel njegovo ekipo #video
Luka Dončić
Sportal Pri Dončiću spet stara zgodba, zdravstvene težave Dragića #video
Luka Dončić
Sportal Američani so se zaljubili v Dončića
Ne spreglejte