Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
3. 11. 2018,
4.19

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,71

2

Natisni članek

Liga NBA Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Sobota, 3. 11. 2018, 4.19

5 let, 5 mesecev

Liga NBA, 2. november

Pri Dončiću spet stara zgodba, zdravstvene težave Dragića #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,71

2

Luka Dončić | Luka Dončić je doživel še šesti zaporedni in skupno sedmi poraz v sezoni. | Foto Getty Images

Luka Dončić je doživel še šesti zaporedni in skupno sedmi poraz v sezoni.

Foto: Getty Images

Košarkarji Dallas Mavericks so izgubili še šestič zapored. Preskromni so bili, da bi preskočili tudi New York Knicks. Luka Dončić je prišel do svojega povprečja, nekajkrat je z iznajdljivimi potezami osmešil tekmečevo obrambo, vendar končnega zadoščenja ni mogel imeti. Goran Dragić v nedeljo morda ne bo igral.

Za Luko Dončića (18 točk - trojke 2/6, met za 2 točki 6/9, prosti meti 0/1 -, devet skokov, šest asistenc, štiri izgubljene žoge v 35 minutah) se tekma ni začela po njegovih željah. Prvič je zadel koš šele v drugi četrtini. Sicer je poskrbel za podajo, o kateri govorijo vsi, potem ko je žogo spustil med nogama Mitchella Robinsona do centra DeAndreja Jordana, a ob polčasu ni mogel biti zadovoljen s svojim metom.

Vrhunci Luke Dončića proti NY Knicks

Nato je za Dallas sledila še zelo slaba tretja četrtina, v kateri so domači dosegli le 18, gostje pa 33 točk. V zadnjih 12 minutah tekme so tako kratkohlačniki vstopili z rezultatom 89:77. Takrat je imel Luka na svojem računu osem točk, osem skokov in pet asistenc. Predvsem mu ni stekel met za tri točke, saj je zgrešil vse štiri poskuse.

Prvo trojko je dočakal v zadnji četrtini, ko je zadel za 95:108. V tem delu igre je sicer dosegel deset od skupno 18 točk, vendar Dallas ni mogel najti priključka. Košarkarji so izgubili spet veliko žog (18) in zaradi tega podatka je moral biti trener Rick Carlisle zagotovo spet jezen, saj je večkrat poudaril, da žoge na prelahek način podarjajo nasprotniku. Dennis Smith jr. jih je na primer šest, Luka štiri.

Največ preglavic pa je domačim v zadnji četrtini povzročal rezervist Allonzo Trier, ki je bil v igri 1 na 1 nezaustavljiv. Tekmo je končal pri 23 točkah, kolikor ji je pri domačih dosegel tudi Smith, ki pa kot organizator igre nikakor ni znal razigrati moštva, saj ni imel niti ene asistence.

Zato pa je Dončiću vsega skok zmanjkal do prvega dvojnega dvojčka v karieri. Če bi v statistiko dodal še štiri asistence, pa bi premierno dočakal tudi trojnega dvojčka, ki bo v prihodnosti zagotovo prišel na vrsto. Zlasti, ko bo imel več žoge v svoji posesti, ob koncu tekme proti kratkohlačnikom je namreč ni imel.

Bo moral Dragić izpustiti tekmo?

Goran Dragić je vprašljiv za tekmo z Atlanto. | Foto: Getty Images Goran Dragić je vprašljiv za tekmo z Atlanto. Foto: Getty Images Dallasu se je tako ponovila stara zgodba. Vknjižil je že šesti zaporedni poraz in ima po devetih tekmah vsega dve zmagi ter je pri repu zahodne konference.

Dončić bo naslednjič stopil na parket v noči na sredo, ko bo gostil Washington, Goran Dragić pa bo na delu takoj v noči na nedeljo, ko bo pobližje spoznal košarkarje Atlante in novinca Traeja Younga. A še ni povsem jasno, ali bo kapetan zlate slovenske reprezentance resnično igral. 

Iz tabora Miamija namreč prihajajo informacije o zdravstvenem stanju 32-letnega Ljubljančana, ta je zaradi težav z obolelim prstom na nogi izpustil trening. Po besedah trenerja Vročice Erica Spoelstre se bo Dragić sicer udeležil jutranjega treninga, a je njegova prisotnost na tekmi z ekipi Atlanta Hawks vprašljiva.

Prav posebno statistiko je imel novinec Deandre Ayton, ki se je v dresu Phoenix Suns pohvalil s 17 točkami in kar 18 skoki, vendar tudi kot Dončić doživel sedmi poraz v tej sezoni. S 107:98 so bili boljši Toronto Raptors.

Prvaki Golden State Warriors so prišli do nove zmage, blestela pa je naveza Kevin Durant-Steph Curry-Klay Thompson, ta je skupaj dosegla 83 od skupno 116 točk svoje ekipe, ki je preskočila Minnesoto.

Luka Dončić
Sportal Američani so se zaljubili v Dončića

Liga NBA, 2. november

Lestvica

Preberite še:

Cleveland Cavaliers Golden State Warriors
Sportal Največji košarkarski zvezdniki na svetu leta 2022 v Clevelandu
Boston Milwaukee
Sportal Liga NBA zaploskala sanjski predstavi 20-letnega Foxa #video
Luka in Saša Dončić
Sportal Saša Dončić spregovoril o sinu Luki
Luka Dončić LeBron James
Sportal Dončić dobil od kralja Jamesa posebno darilo s posebnim sporočilom #video

 

Ne spreglejte