Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 11. 2018,
17.30

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

7

Natisni članek

Ilirija Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Saša Dončić

Četrtek, 1. 11. 2018, 17.30

5 let, 5 mesecev

Saša Dončić spregovoril o sinu Luki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

7

Luka in Saša Dončić | Foto Sportida

Foto: Sportida

Iz dneva v dan je vse več ljubiteljev košarke, ki jih zanimajo igre Luke Dončića v ligi NBA. Te pa z veliko vnemo spremlja tudi njegov oče Saša Dončić.

"Sam nisem kaj preveč presenečen. Mislim, da lahko Luka še bistveno več odigra, čeprav je star 19 let. Enostavno deluje, kot da je že deset let v NBA. Zadnjič je dal 31 točk. Mislim, da bo takšen rekord kmalu izboljšal," je o vstopu Luke Dončića v NBA dejal njegov oče Saša.

Luka Dončić LeBron James
Sportal Dončić dobil od kralja Jamesa posebno darilo s posebnim sporočilom #video

Kar imata z Luko skupnega v zadnjem obdobju, je to, da sta njuni ekipi slabše vstopili v sezono. Starejši Dončić je z Ilirijo, ki ji poveljuje, pri treh porazih v državnem prvenstvu, Luka pa je po osmih tekmah pri le dveh skalpih - Dallas ima pet zaporednih porazov.

A je nekdanji član Olimpije vesel, da se je sin tako uspešno vklopil v najmočnejše tekmovanje na svetu. Na zadnji tekmi proti Los Angeles Lakersom je dal vsem Američanom vedeti, da ima sposobnost odločanja tekem. Ko je Dallas zaostajal, je namreč prevzel dirigentsko palico v svoje roke, pri 113:113 hladnokrvno izenačil, nato pa je njegov vzornik LeBron James na drugi strani zapečatil usodo Dallasa.

Statistika najboljših treh novincev v ligi NBA

Igralec Št. tekem Min. Toč. Sk.

Asis.

Ukr. žoge Bl. Izg. žoge Učinkovitost
Luka Dončić 8 34,8 19,6 6,3 4,4 0,9 0,4 4,0 18,1
Trae Young 7 31,6 19,1 2,9 6,6 0,6 0,3 3,0 16,6
Deandre Ayton 7 31,0 16,9 10,0 3,3 0,6 0,6 1,4 24,9

Luka je že velikokrat dokazal, da ima gen vodje v sebi

Oče verjame, da bo Luka še naprej kazal odlične predstave v ligi NBA. | Foto: Getty Images Oče verjame, da bo Luka še naprej kazal odlične predstave v ligi NBA. Foto: Getty Images Scenarije, kako je Luka reševal svojo ekipo, smo lahko v Evropi v preteklem tekmovalnem obdobju večkrat videli in se nad njimi navduševali, potem ko je bil prvi mož Reala Madrida. Iz dneva v dan bo imel vse večjo vlogo tudi pri Mavericksih, pa čeprav je že zdaj po statistiki njihov prvi član.

"Luka je že velikokrat dokazal, da ima gen vodje v sebi. Želi biti najboljši, prvi človek, prva violina svoje ekipe. Ko pride do takšne ravni, tudi ekipa dobro igra. Verjetno delajo v Dallasu na daljši rok. Če se spomnimo pokojnega Dražena Petrovića, je bila njegova Šibenka prvo sezono tik pred izpadom, naslednje leto pa prvak. Verjamem, da pri Dallasu gledajo dolgoročno in od njega v prihodnosti pričakujejo veliko. Da jih bo popeljal zelo visoko," poudarja Dončić.

Luka Dončić
Sportal Nora zadnja četrtina Dončića: kazalo je, da je izsilil podaljšek, nato pa je odločil James

Če je Luka gostobeseden na parketu, pa tega pri njem nismo vajeni zunaj igrišč. Njegove izjave so skope, tako da pravega mesa ameriški novinarji, ki pokrivajo Dallas, še ne dobivajo. "Luka je bolj skromen, kar se tiče odnosa z mediji. To je še en dokaz, da je osredotočen na svojo kariero, igro, treninge, prosti čas. To je za mlajšega igralca prednost, dobra stvar," je Saša stopil sinu v bran.

Ne spreglejte