Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 11. 2018,
7.40

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

Natisni članek

Milwaukee Bucks Boston Celtics De'Aaron Fox Liga NBA Charlotte Hornets Cleveland Cavaliers

Petek, 2. 11. 2018, 7.40

5 let, 5 mesecev

Liga NBA, 1. november

Liga NBA zaploskala sanjski predstavi 20-letnega Foxa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88
Boston Milwaukee | Boston je prizadejal Milwaukeeju prvi poraz v tej sezoni. | Foto Reuters

Boston je prizadejal Milwaukeeju prvi poraz v tej sezoni.

Foto: Reuters

V večeru, v katerem sta oba slovenska legionarja Goran Dragić (Miami Heat) in Luka Dončić (Dallas Mavericks) v ligi NBA počivala, je Milwaukee doživel prvi poraz v tej sezoni, Boston pa poskrbel, da v ligi ni več nedotakljivih ekip. Sacramento je Atlanti nasul kar 146 točk, mladi De'Aaron Fox pa je opozoril nase s podvigom, ki ga je bil pri 20 letih pred njim v ligi NBA zmožen le LeBron James.

V ligi NBA v tej sezoni ni več neporaženih ekip. Milwaukee je po sedmih zaporednih zmagah v tej sezoni prvič stopil na mino. Izgubil je proti Bostonu (113:117), ki je dosegel kar 24 trojk in poskrbel za klubski rekord. Če bi zadel še enkrat izza velike črte, bi izenačil rekord lige NBA, ki ga je v prejšnji sezoni dosegel Cleveland (25 zadetih trojk).

Pri domačih je največ točk dosegel Kyrie Irving (28 točk, od tega šest trojk), gostom pa do osme zaporedne zmage ni pomagal niti znova vroči Grk Giannis Antetokounmpo (33 točk in 11 skokov). Milwaukee je po prvem porazu v tej sezoni na vrhu vzhodne konference skupaj s Torontom.

Vrhunci dvoboja v Bostonu:

Strelski dosežek večera pripada centru Philadelphie Joelu Embiidu, ki je proti Los Angeles Clippers dosegel 41 točk in 13 skokov.

Šele drugi po LeBronu Jamesu

Sacramento je Atlanti nasul kar 146 točk, s trojnim dvojčkom, prvim v karieri v ligi NBA, pa je izstopal 20-letni De'Aaron Fox. Prispeval je 31 točk, 15 asistenc in deset skokov. Kralji so že pri šestih zmagah. V prejšnji sezoni so jih dosegli le 27 (razmerje zmag in porazov 27-55), v tej pa so veliko boljši (6-3), tudi po zaslugi Foxa, ki na tekmo dosega 19 točk.

Nepozabna predstava De'Aarona Foxa:

Fox, lani ga je kot petega na naboru lige NBA izbral Sacramento, je postal šele drugi košarkar v zgodovini lige NBA, ki je presegel mejo 30 točk in dosegel trojni dvojček pred 21. rojstnim dnem. To je uspelo le še LeBronu Jamesu, ki mu je omenjeni dosežek uspel dvakrat leta 2005. Pri 21 letih sta se lahko s tem podvigom pohvalila še Magic Johnson in Michael Jordan.

Novinec Trae Young je za Atlanto dosegel 14 točk (met iz igre 6/13). Prispeval je deset asistenc, a tudi izgubil kar osem žog.

Luka Dončić
Sportal Nora zadnja četrtina Dončića: kazalo je, da je izsilil podaljšek, nato pa je odločil James

 

Lestvica:

Ne spreglejte