Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
15. 7. 2015,
15.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jure Zdovc Matej Avanzo Uroš Slokar

Sreda, 15. 7. 2015, 15.57

8 let

Najvišji bodo pripotovali z zamudo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V soboto, natančno 50 dni pred začetkom evropskega prvenstva, bo selektor slovenske košarkarske reprezentance Jure Zdovc prvič zbral zdesetkano druščino nabornikov.

S sobotnim zborom reprezentančnih kandidatov se bo za del slovenskih košarkarjev končal poletni oddih. Že tako zdesetkana izbrana vrsta, v kateri med drugimi ne bo bratov Lorbek, Eda Murića, Mirze Begića in skoraj zanesljivo tudi dozdajšnjega kapetana Gorana Dragića, se bo zbrala še dodatno okrnjena. Selektor Jure Zdovc bo imel namreč na prvih treningih v kranjskogorski dvorani Vitranc predvidoma na voljo 13 od 19 vpoklicanih košarkarjev.

Kdaj se bo izbrani vrsti pridružil Zoran Dragić, še ni povsem jasno, v vsakem primeru pa bo lahko po uradnem dogovoru med NBA in Fibo z ekipo vadil šele po 1. avgustu. Zaradi lige NBA utegne kakšen dan priprav izpustiti tudi Gašper Vidmar, ki je sicer že zapustil ZDA. Tam pa se bo do 21. 7. zadrževal še drugi centrski kandidat - Alen Omić. Njegov nastop na EuroBasketu bo sicer odvisen od postopka pridobivanja državljanstva ameriškega krilnega centra Bryanta Dunstona.

Poleg omenjenih bosta na prvem zboru bržčas manjkala tudi Uroš Slokar (osebni razlogi) in pa mladi reprezentant Aleksej Nikolić, ki si po evropskem prvenstvu mlajših članov obeta kakšen dan oddiha.

Prva postaja – Kranjska Gora

V prvem delu priprav se bodo Zdovčevi kandidati zadrževali v Kranjski Gori, na poti proti Zagrebu, kjer bodo domovali v prvem delu osrednjega reprezentančnega tekmovanja, pa se bodo ustavili še v Kranju, Ljubljani, Zrečah, Kidričevem, Laškem, Portorožu, Kopru in Brežicah. Čaka jih tudi deset pripravljalnih tekem. Od tega sedem v domovini, pripravljalni turnir v Rigi in prijateljska tekma s Srbijo v Banjaluki.

Avanzo še zadnjič

"Čaka nas še nekaj usklajevalnih sestankov. A v osnovi je vse pripravljeno za začetek priprav, kar je tudi posledica tega, da gre za ustaljen koncept in uigrano tehnično ekipo," vsega tri dni pred začetkom priprav na dvanajsto zaporedno evropsko prvenstvo, na katerem bo nastopila Slovenija, poudarja direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo. Zanj bo to po osmih letih zadnja reprezentančna akcija. Kmalu po koncu prvenstva se namreč poslavlja od Košarkarske zveze Slovenije, kjer je sprva deloval kot predstavnik za stike z javnostmi, pečat pa pustil predvsem kot vodja marketinga in direktor reprezentanc.

Ne spreglejte