Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
14. 10. 2015,
12.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Union Olimpija Gašper Potočnik

Sreda, 14. 10. 2015, 12.23

8 let

Košarkarji Olimpije pred zrelostnim izpitom

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Union Olimpija bo edini slovenski klubski predstavnik v EuroCupu. Sezono bo začela danes proti Trentu, trener Gašper Potočnik pa svojim izbrancem razlaga, kako zaustaviti dinamično igro Italijanov.

Za Trento je značilna hitra in agresivna igra, temu segmentu pa so pri Olimpiji pred današnjim dvobojem v Stožicah, ki se bo začel ob 20.30, namenili veliko poudarka.

"Trento ima odlično ekipo, ki se iz leta v leto dviguje. Lani se je prvič uvrstil v Evropo. V italijanskem prvenstvu raste. Ekipa je atletska. O njihovi moči govori dejstvo, da so na vseh trening tekmah praktično vse premagovali. Premagali so tudi Laboral Kutxo. V prvenstvu so suvereno dobili prvi dve tekmi. Proti Milanu so res prevladovali in vodili z 20 točkami razlike, na drugi pa nadoknadili visok zaostanek. Mi se ukvarjamo sami s seboj, kako po dveh zmagah (proti Ciboni in Krki, op. p.) pokazati maksimum. To bo zrelostni izpit. Verjamem, da bomo dobro odreagirali, pustili srce in zadovoljili publiko," je trener Olimpije Gašper Potočnik uvodoma namenil besede Trentu.

Zbrani ob agresivni igri Trenta

Na tekmi bo sodila sodniška trojka Oscar Perea (Španija), Petar Obradović (BiH) in Gentian Cici (Albanija). Slovenskemu občinstvu je dobro poznan Španec, ki je pred letom dni s svojim sojenjem proti Budivelniku dodobra razhudil privržence Olimpije. Po koncu dvoboja je enega od sodnikov udaril celo Zoran Predin. Olimpija je takrat dobila kazen in prvo tekmo v naslednji sezoni proti Himkiju odigrala pred praznimi tribunami. Tudi na tisti tekmi je sodil Perea.

A pri Olimpiji se ne ukvarjajo s sodniki, ampak z italijanskim moštvom: "Košarkarji Trenta veliko igrajo po globini. V obrambi so zelo agresivni in posledično kradejo žoge. V protinapadih dosegajo lahke koše. V obrambi igrajo zelo dobro."

Zeleno-beli bi radi nocoj navijačem pokazali dobro obrambo, dosegli kakšen lahek koš iz tranzicije in na koncu slavili zmago. Bodo pa morali nekoliko umiriti hiter tempo, ki ga bodo diktirali Italijani.

"V to tekmovanje gremo sproščeno. Želim, da damo na vsaki tekmi maksimum. Marsikdo od naših košarkarjev bo prvič igral v tem rangu tekmovanja in bo tako dobil izkušnje. Na vsaki tekmi bomo šli na zmago," pa je Potočnik spregovoril o ciljih za EuroCup.

Ne spreglejte