Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
2. 6. 2017,
11.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

Petek, 2. 6. 2017, 11.15

6 let, 7 mesecev

Kmalu slovenski seznam z dvema Realovima zvezdnikoma?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Predvidoma prihodnji teden bo selektor slovenske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov objavil seznam kandidatov za EuroBasket 2017. Če gre verjeti španskim medijem, utegne biti med naborniki tudi Realov košarkar Anthony Randolph.

Anthony Randolph: res kandidat za slovenski dres? | Foto: Reuters Anthony Randolph: res kandidat za slovenski dres? Foto: Reuters

Novopečena slovenska državljanka Shante Marie Evans je po četrtkovi prijateljski košarkarski tekmi med ženskima reprezentancama Hrvaške in Slovenije v Celju našemu fotografu že pozirala s slovenskim potnim listom. Čez dobra dva tedna naj bi Zdravljici prisluhnila tudi na evropskem prvenstvu v Pragi.

Medtem pa v Španiji poteka polfinalna serija državnega prvenstva. Prav danes bo na sporedu druga tekma med Unicajo iz Malage in madridskim Realom. Kot vse kaže, to ne bo zgolj nova priložnost za kakovostno predstavo Luke Dončića, temveč tudi soočenje dveh domnevnih kandidatov za vlogo naturaliziranega košarkarja v slovenski reprezentanci – Alena Omića in Anthonyja Randolpha.

Shante Evans že ima slovenski potni list. | Foto: Vid Ponikvar Shante Evans že ima slovenski potni list. Foto: Vid Ponikvar Nova pogodba, nov potni list?

Da je 211 centimetrov visoki ameriški krilni center morebitni slovenski odgovor na vrzel na igralnem položaju številka štiri, je med drugim časnik Ekipa poročal že pretekli mesec. Zdaj so govoricam pritegnili tudi v Španiji. Tako časnik As v novici o tem, da je 27-letni Američan z Realom podpisal novo pogodbo, po kateri bo v kraljevem klubu ostal do konca sezone 2019/20 (z možnostjo predčasne prekinitve v primeru vrnitve v ligo NBA), poroča o morebitnem igranju s slovenskim potnim listom.

Španci pri tem navajajo tudi, da se mora za ta korak v Sloveniji najprej spremeniti zakon, kot zanimivost pa dodajajo, da za Randolpha skrbi ista zastopniška hiša kot za Dončića in pred leti celo za Radoslava Nesterovića, zdaj generalnega sekretarja KZS.

KZS: brez komentarja

Pri Košarkarski zvezi Slovenije so nam ob tem zagotovili, da bo selektor Igor Kokoškov že v začetku prihodnjega tedna objavil širši seznam kandidatov za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu. Ob tem niso želeli namigniti, ali bo med izbranci več košarkarjev z zvezdico, torej tistih, ki se lahko potegujejo za eno mesto naturaliziranega igralca. Na vnovična pisanja o morebitnih novih reprezentantih pa po nedavnih deloma nasprotujočih si komentarjih zdaj odgovarjajo s priljubljenim "brez komentarja".

Anthony Randolph | Foto: Reuters Foto: Reuters Predlani za ZDA

In kdo pravzaprav je morebitni kandidat za slovenski potni list, ki bi ga po hitrem postopku lahko dobil po spremembi zakona o tujcih, do katerega naj bi po besedah poslanca Petra Vilfana prišlo že ta mesec? Gre za Američana, na panameriških igrah leta 2015 celo reprezentanta, ki je bil zaradi vojaških obveznosti staršev rojen v Würzburgu, sicer domačem kraju Dirka Nowitzkega. Osrednje košarkarske korake je sicer opravil v ZDA. Tam se je med drugim prebil tudi v ligo NBA in igral za New York, Minnesoto in Denver. Leta 2014 se je vrnil v Evropo ter zaigral za Lokomotiv iz Kubana, lani pa je okrepil vrste madridskega Reala, kjer je v tej sezoni v evroligi v povprečju dosegel 10,2 točke in ujel 5 odbitih žog.
Ne spreglejte