Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
15. 11. 2013,
12.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jure Zdovc selektor Božidar Maljković

Petek, 15. 11. 2013, 12.42

8 let

Jure Zdovc: Reprezentanca me absolutno zanima

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Že po koncu EuroBasketa je bilo jasno, da slovenske košarkarske reprezentance v prihodnje ne bo več vodil Božidar Maljković, kar je KZS v sredo dokončno potrdila. Reprezentančna zgodba zanima Zdovca.

Božidarju Maljkoviću je pogodba potekla že konec septembra po tekmi za peto mesto na domačem EuroBasketu, sam pa je nekoliko pozneje izjavil, da ne namerava podaljšati pogodbe, če bi mu jo vodstvo Košarkarske zveze Slovenije ponudilo. Uradni ne srbskega strokovnjaka je posredovalo tudi vodstvo KZS, ki se je z njim sestalo v Beogradu.

In kdo bi bil njegova najbolj primerna zamenjava? Ogromno simpatij v javnosti ima Jure Zdovc, ki je leta 2009 našo reprezentanco popeljal do najboljše uvrstitve. V boju za medalje je nato klonila najprej v polfinalu proti Srbiji in nato še v tekmi za tretje mesto proti Grčiji. Poškodbe so takrat preprečile zgodovinsko medaljo Slovenije, saj v ključnih obračunih Zdovc ni mogel računati na Gorana Dragića in Matjaža Smodiša.

"Vedno so možnosti odprte"

Takrat je po vseh pritiskih in psihološko napornem poletju dejal, da ne bo več vodil reprezentance in kluba sočasno. A se je nato po prespanih nočeh mnenje spremenilo. "Takrat sem pošteno rekel, da reprezentance ne bom več vodil. Ne moreš voditi kluba in izbrane vrste vzporedno. Če bi me čez mesec dni na primer poklicali in rekli, dobil boš toliko denarja, bi se hitro dogovorili. Zastonj res nisem hotel delati. Saj je čast, se strinjam, vendar je odgovornost tako velika, da moraš biti plačan. Konec koncev te cenijo tudi po tem. Na žalost," je pred EuroBasketom v intervjuju za Sportal na vprašanje "Ali ste si pri sebi želeli, ko se je glava umirila, da bi se zgodba nadaljevala?" odgovoril Zdovc, ki je trenutno brez kluba.

Zdaj njegove delnice znova visoko kotirajo in za slovensko reprezentanco bi bilo dobrodošlo, če bi se tudi on v slogu Srečka Katanca vrnil na čelo članske izbrane vrste, ki jo prihodnje leto čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji. Ali Zdovca morebitna nova zgodba s slovensko izbrano vrsto zanima? "Absolutno me zanima. Možnosti so vedno odprte, ne bi pa rad zdaj nič komentiral," pravi Jure, ki je na športni poti v dresu Jugoslavije osvojil zlato medaljo na svetovnem in dveh evropskih prvenstvih, v zbirki pa ima še srebrno olimpijsko odličje iz Seula.

Košarkarska zveza Slovenije je v sredo v javnost poslala sporočilo, da bo novega selektorja izbrala najpozneje 3. februarja prihodnje leto, ko bo žreb skupin za svetovno prvenstvo. Do takrat pa lahko le čakamo. Morda pa že dobri možje prihodnji mesec kaj prinesejo …

Ne spreglejte