Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 1. 2008,
20.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 26. 1. 2008, 20.49

8 let, 5 mesecev

Jagodnik vprašljiv za Atene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Goran Jagodnik, 33-letni krilni košarkar, eden od stebrov slovenske članske reprezentance, se je 19. januarja očitno precej resno poškodoval.

Na gostovanju njegovega Hemofarma v ligi NLB ABA pri Širokem brijegu si je namreč, kot vse kaže pretrgal križne vezi desnega kolena.

Goran Jagodnik, 203 cm visoki slovenski reprezentant, se je lani izkazal z igrami na evropskem prvenstvu, zelo dobro pa je v tej sezoni igral tudi v ligi NLB ABA, kjer za Hemofarm v povprečju na tekmo zbral po 14,1 točke in 4,5 skoka, ter v pokalu ULEB, v katerem ja za moštvo iz Vršca v povprečju vsak dvoboj nanizal po 13,4 točke in 4,2 skoka.

"Vse skupaj se je zgodilo precej nedolžno. Pri polaganju sem z vso težo sicer resda pristal na desno nogo, a šele po pristanku me je močno zabolelo. Koleno mi obrnilo navzven, prve preiskave z magnetno resonanco v Novem Sadu pa kažejo na strgane križne vezi. Zdaj me koleno pri hoji sicer skorajda ne boli, a to še zdaleč ne pomeni, da poškodba ni tako resno, kot se trenutno zdi. Kljub vsemu bom verjetno že v torek, najkasneje pa v sredo, prišel v Slovenijo in opravil dodatne preglede, med drugim tudi pri zdravniku slovenske moške članske reprezentance dr. Slobodanu Macuri," o nesrečni poškodbi in naslednjih korakih pravi Goran Jagodnik, katerega okrevanje bi v primeru, da si je kolenske vezi res strgal, trajala vsaj šest mesecev. To bi pomenilo, da priljubljeni "Jagoda" za slovensko izbrano vrsto na kvalifikacijskem turnirju za preboj na olimpijske igre, ki ga bodo med 14. in 20. julijem gostile Atene, ne bi mogel nastopiti.

In za konec tako žalostno pove še: "Tako zelo si želim igrati na olimpijskih igrah, da me je novica o tem, da je poškodba tako resno, dobesedno šokirala. Zato ostajam optimist vse, dokler diagnoze ne bodo potrdili tudi slovenski strokovnjaki. Na morebitno operacijo namreč računam v domovini."

Ne spreglejte