Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
1. 11. 2009,
12.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 11. 2009, 12.08

7 let, 12 mesecev

Helios padel pred najperspektivnejšo ekipo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Peti krog košarkarske lige NLB ni bil po godu slovenskima ekipama, saj sta tako Helios kot Union Olimpija klonila. Domžalčani so bili poraženi proti najbolj nadarjeni ekipi v regionalnem tekmovanju.

FMP je sredi minulega tedna dobil novega trenerja Vlada Đurovića, ki je že na prvi tekmi prebudil mlade igralce iz Beograda. Ti so v Domžalah s poletno igro onesposobili košarkarje Heliosa, ki so za razliko od minulih tekem igrali praktično s popolno postavo, pozna pa se še, da se tisti ključni košarkarji, ki so bili poškodovani, šele vračajo po poškodbah. "Na tekmi z FMP-jem se je poznalo, da v prvem polčasu nismo pustili srca na igrišču tako kot v drugem. Ne preostane nam drugega, kot da gledamo naprej in pozabimo na zadnjo mini serijo porazov. Beograjčani so se pokazali kot čvrst nasprotnik. Košarkarji so mladi in perspektivni. Zaradi njihove višine ter dolgih rok smo imeli težave pri pravem 'timingu' podaj. Za nas je znano, da smo najnižja ekipa v ligi, ravno zato pa moramo igrati veliko bolj agresivno ter borbeno. In to zadnji dve tekmi pogrešam," je po porazu povedal trener Helios Rado Trifunovič, ki približno tri tedne še ne bo mogel računati na Željka Zagorca.

Da je FMP nadarjena ekipa, se je strinjal tudi Đurović, ki v nekaterih košarkarji celo vidi material za ligo NBA: "Pred dnevi sem prejel v svoje roke najperspektivnejšo ekipo v ligi. Mladi igralci, kot so Milutinović, Musli in Bjelica imajo takšno kakovost, da bi lahko nekdaj zaigrali tudi v ligi NBA. Za nas je bila tekma s Heliosom zelo pomembna, saj je samozavest po zadnjem porazu proti Zagrebu nekoliko padla. Mislim, da so nas košarkarji Heliosa celo nekoliko podcenjevali. Trener ne. Je odličen in ima svetlo prihodnost. Pomembno je bilo, da smo jim pobegnili, nato pa nam je bilo nekoliko lažje igrati. Ta zmaga je dobra injekcija za nadaljevanje lige, ki je zelo izenačena."

Zdovc: Mogoče bi moral pustiti mlade na parketu

Tudi Union Olimpija ni imela svojega dne proti Zagrebu. Po slabem začetku so se sicer zeleno-beli vrnili v igro za zmago, vendar nato v končnici popustili in zmaga je ostala v rokah domačinov. "Nismo bili pravi proti Zagrebu. Slabo smo začeli tekmo. V začetku drugega polčasa sem poizkusil s spočitimi igralci, ki so nas vrnili. Nato sem v zaključku vnovič poslal na parket izkušene košarkarje in izgubili. Prevzemam del odgovornosti za poraz, da nisem pustil mladih notri, ki so se metali na glavo," je vzroke za poraz iskal Zdovc, ki bo moral po dveh zaporednih neuspehih ekipo psihično pripraviti na naslednjo evroligaško preizkušnjo. V četrtek bo namreč v Tivoliju gostovala španska Caja Laboral – nekdanja Tau Ceramica.

Ne spreglejte