Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
28. 11. 2011,
13.29

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Danny Green Union Olimpija Sašo Filipovski

Ponedeljek, 28. 11. 2011, 13.29

4 leta

Green bo do Siene še tu, potem pa?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Ne dolgo nazaj smo pisali o možnem romanju večjega vala košarkarjev iz lige NBA, sedaj, ko sta se sprti strani dogovorili za začetek lige, pa se poraja vprašanje, ali se bo Danny Green vrnil čez lužo.

Danny Green je prišel v Olimpijo kot velika okrepitev iz San Antonia. Trener Sašo Filipovski je takrat dejal, da je dobil zagotovilo ameriškega kluba, da bo košarkar ostal v Ljubljani, četudi se bo "lockout" v ligi NBA končal. In ta se dejansko je pretekli konec tedna. Sodeč po poletnih zagotovilih naj ne bi bilo bojazni, da bi moral krilni košarkar Uniona Olimpije nazaj v ZDA, a se je stanje v klubu nekoliko spremenilo. Tudi Američan naj ne bi dobil del plačila za igranje v slovenskem glavnem mestu, zaradi česar je morda posledično padla tudi njegova angažiranosti na zadnjih tekmah, na katerih je bil daleč od tistega Greena, ki bi ga radi navijači "zeleno-belih" videli. "Nismo se pogovarjali z nobenim iz San Antonia, saj je bilo to prepovedano v času 'lockouta'. Sedaj, ko se je ta zaključil, pa še nismo bili v stikih. Lepo bi bilo, da bi Green ostal, se pa strinjam, da njegov nastop na zadnji tekmi ni bil pravi. Nisem bil zadovoljen. Kaj je vzrok temu, ne vem," je o nič kaj priljubljeni temi dejal Filipovski.

Dejstvo je, da z redkimi izjemami Green ni pokazal tistega, kar se je od njega pričakovalo. V ligi ABA je na devetih tekmah dosegal v povprečju vsega 8,8 točke, v evroligi pa 11,7, ob podatku, da se je na zadnjih treh tekmah približal jadranskemu povprečju, saj je proti Galatasarayu dosegel šest, proti Unicsu osem in nazadnje proti Barceloni deset točk. Ali je k temu res botrovalo neizplačevanje plač, ne moremo natančno vedeti. Je pa dejstvo, če gledamo pretekle izkušnje, da vzdušje na parketu ob zamujanju plač nikdar ni bilo na tisti najvišji ravni. In tudi sedaj je nekako čutiti, da so morda glave v določenih trenutkih odsotne. "Seveda bi si želeli, da bi bilo vse urejeno, vendar ne morem tega jaz komentirati," pravi Filipovski, ki je na vprašanje, kakšen občutek ima glede Greenovega obstanka v Ljubljani, odgovoril sledeče: "Kakor jaz vem, bo Green igral tekmo proti Sieni. Za naprej ne vem."

Tekma sedmega kroga evrolige proti Sieni bo na sporedu v četrtek, vendar je tokrat začetek zaradi televizijskih prenosov prestavljen na 19. uro.

Ne spreglejte