Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
28. 11. 2011,
22.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Krka

Ponedeljek, 28. 11. 2011, 22.19

8 let

Azovmaš kot ranjen lev pričakuje Krko

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po veliki zmagi v Franciji proti Le Mansu čaka košarkarje Krke ta teden novo evropsko poglavje. V tretjem krogu Eurocupa bodo namreč gostovali pri Azovmašu, ki je na zadnjih dveh tekmah izgubil.

V skupini F Eurocupa ima po dveh krogih le Lietuvos Rytas dve zmagi na svojem računu, medtem ko se lahko z enim skalpom pohvalita Krka ter Azovmaš. Ravno ta dva nasprotnika pa se bosta pomerila v torek v Ukrajini. Trener Nenad Trajković je še posebej izpostavil ranjenost Azovmaša, ki bo skušal popraviti nekoliko slabši vtis s preteklega tedna, ko je izgubil proti Lietuvos Rytasu s kar 55:83, v soboto pa še v ukrajinskem prvenstvu proti Khimiku s 64:65 "Azovmaš je ranjen lev. Vedno je težak nasprotnik. Izgubil je z visoko razliko proti Lietuvos Rytasu in sedaj se bodo želeli njegovi igralci zagotovo pobrati proti nam in dokazati, da lahko igrajo bolje. Mi nismo imeli dovolj časa, da se pripravimo na dolgo pot. Verjetno bomo utrujeni, vendar lahko spet pokažemo, da znamo igrati košarko," je pred torkovim dvobojem v Eurocupu dejal trener novomeške Krke, ki bo v Ukrajini pogrešal Allana Raya. Američan je prišel v dolenjsko prestolnico kot zamenjava za poškodovanega Curtisa Stinsona, vendar že takoj po veliki zmagi in dobri igri (23 točk) proti Le Mansu našel novega delodajalca. Njegovih uslug si je zaželel znameniti francoski klub Pau Orthez. Brez deleža Američana bo Krki zelo težko, saj se je Ray izkazal za ekipnega igralca ter dobrega organizatorja igre, ki ga slovenski prvaki krčevito potrebujejo.

Z zmago proti ekipi, za katero igra tudi Hasan Rizvić, bi Krka naredila dvojno delo proti preboju v drugi del drugega najmočnejšega evropskega klubskega košarkarskega tekmovanja, kamor se uvrstita dve najboljši moštvi iz vsake skupine. Se pa zavedajo košarkarji Krke, da bo zelo težko proti četi Aca Petrovića, ki razpolaga s številnimi znanimi igralci, kot so denimo Oleksej Pečerov – izkušnje ima tudi iz lige NBA -, Daniel Ewing – prav tako igral v ligi NBA -, Ricky Minard – več let uspešno igral za italijanske klube …

Izjemno pomembno bo, da bodo Novomeščani igrali zbrano proti ukrajinskemu velikanu, ki ima kar nekajkrat večji proračun. A bo tudi tokrat odločalo srce, kot radi poudarjajo na Dolenjskem.

Ne spreglejte