Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 12. 2022,
20.26

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Ggd Šenčur ABA 2

Ponedeljek, 19. 12. 2022, 20.26

1 leto, 3 mesece

aba liga 2, Zlatibor

Krka prvič na kolenih, tesen poraz Šenčurja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
DP košarka Šenčur Krka Jan Špan | Novomeščani so doživeli prvi poraz v tej sezuoni druge lige ABA | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Novomeščani so doživeli prvi poraz v tej sezuoni druge lige ABA

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Košarkarji Krke so na turnirju 6. kroga lige Aba 2 v Zlatiborju klonili proti ekipi Širokega z 71:79 (13:19, 31:38, 50:66). V prvi tekmi turnirja je popoldne Ggd Šenčur po podaljšku izgubil proti Slogi s 94:95 (17:23, 44:37, 56:59, 82:82).

Krka je na nov turnir drugega najmočnejšega regionalnega tekmovanja odšla z dobro popotnico, saj je bila novomeška zasedba vodilna po petih tekmah in brez poraza. A danes so Novomeščani doživeli prvega v tem tekmovanju. Upanje za kaj več je odnesla slaba tretja četrtina.

Krka je sicer slabo začela tekmo, a se je do polčasa vrnila in pozneje znižala le na dve točki zaostanka (40:42). Sledilo pa je pet minut Širokega, ki je do konca četrtine povedel s 66:50, ta zaostanek pa je bil prevelik, da bi ga Krka lahko še nadoknadila. Dve minuti pred koncem se je sicer spet povsem približala (69:72), toda pet zaporednih točk tekmecev je dokončno odločilo dvoboj.

Za Krko je Miha Cerkvenik dosegel 19 točk, Mate Vucić jih je dodal 15.

Košarkarji iz Šenčurja, ki so bili pred začetkom turnirja na desetem mestu, so ostali brez zmage po predstavi s precej nihanji. Po slabšem začetku je sledila boljša druga četrtina in vodstvo ob polčasu s 44:37, a so ob koncu košarkarji iz Kraljeva spet pritisnili in bili bližje zmagi v rednem delu.

Takrat je slovensko ekipo s prostima metoma rešil Matej Rojc in izenačil na 82:82. Tudi v podaljšku sta bili zasedbi povsem skupaj. Na koncu so bili srečnejši košarkarji iz Kraljeva, čeprav je Šenčur še pol minute pred koncem vodil s 94:91. A Sloga je nato dosegla še dva koša, zadnjega sedem sekund pred koncem, ter tesno slavila.

Za Ggd Šenčur je največ točk, 23, dosegel Dino Murić, za dvojni dvojček mu je zmanjkal en skok. Gaber Ožegović je dodal 17 točk.

Na turnirju se bo v torek predstavil še tretji slovenski udeleženec, domžalski Helios Suns, njegov tekmec bo ob 15. uri moštvo Spars Ilidža. V sredo bo na istem prizorišču še turnir 7. kroga. Ggd Šenčur bo ta dan igral s Podgorico, Krka v četrtek z Osijekom, Helios Suns pa v petek s Pelister-Bitolo.

Preberite še:

DP košarka Šenčur Krka Leon Stergar
Sportal Helios Suns in Krka po turnirju v Sarajevu vodilni ekipi lige ABA 2
KK Krka Robert Jurković
Sportal Krka do desete zmage, Zlatorog presenetil Šentjur
Ne spreglejte