Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 7. 2013,
20.59

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 5. 7. 2013, 20.59

8 let, 1 mesec

Po Brajkoviču padel tudi Koren: Poletel sem čez kup kolesarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Šestindvajsetletni slovenski kolesar Kristijan Koren je bil v petkovi sedmi etapi kolesarske dirke po Franciji eden izmed petih pomočnikov Slovaka Petra Sagana, ki je slavil etapno zmago.

"Kot edini kolesar naše ekipe sem bil vpleten v padec. Zgodilo se je na enajstem kilometru. Padli so tik pred menoj. Nisem se mogel ustaviti in sem preprosto poletel čez kup kolesarjev, ki so ležali na cesti. Udaril sem se v komolec, proti koncu etape mi je že lepo otekel, a ga zdaj hladim z ledom," je za Sportal povedal Koren. To je bil njegov prvi padec na letošnji dirki. O predstavi, ki so jo danes uprizorili in nato kronali z etapno zmago, je Koren povedal: "Že na sestanku v avtobusu pred začetkom etape nam je menedžer ekipe Roberto Amadio z ostrim tonom dal vedeti, da je petkova etapa za nas svetovno prvenstvo. Dodal je še, da ga ne zanima, kaj bo nato v soboto in nedeljo, saj je bila po njegovem mnenju v petek za nas zadnja priložnost." Kolesarji ekipe Cannondale natančno vedo, kakšno je njihovo delo na letošnji dirki. Zato so že pri vzponu na drugi gorski cilj narekovali zelo močan tempo, ki je bil usoden za večino šprinterjev. Zaostali so Mark Cavendish, Andre Greipel in Marcel Kittel.

"Za nami je 130 kilometrov dolga ekipna vožnja. Ni bilo lahko, a smo zadovoljni. Naše delo je Sagan poplačal z zmago. Sprva smo želeli Saganu le omogočiti maksimalno število točk na letečem cilju. Nato smo hitro uvideli, da lahko v takem tempu nadaljujemo vse do cilja in s tem Saganu pripravimo priložnost za etapno zmago, ki je lovimo vse od začetka dirke. Sagan je slavil suvereno zmago in vse, kar je bilo težkega, ob takem uspehu hitro pozabiš. Vem, da nam v naslednjih dveh etapah ne bo lahko, a verjamemo vase in vemo, da bomo tudi z naslednjimi etapami dobro opravili," je sklenil Koren.

"Pokazali smo, kako močni smo kot ekipa. Vsi člani ekipe smo podrejeni le enemu cilju. Vsi verjamejo vame in zato tudi dajo vse od sebe, saj dobro vedo, česa sem sposoben. Vsi člani ekipe vedno dajo več od sebe, kot bi lahko od njih pričakoval," je o medsebojnem zaupanju članov ekipe Cannondale po zmagi dejal Sagan. V petek je z moštvenimi kolegi naredil ogromen korak k ponovni osvojitvi zelene majice najboljšega po točkah. Pa čeprav je do konca dirke še 14 dni.

Ne spreglejte