Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 4. 2014,
17.55

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Simon Špilak Tony Martin Alberto Contador

Torek, 8. 4. 2014, 17.55

5 let, 6 mesecev

Martinu druga etapa dirke po Baskiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nemški kolesar Tony Martin je zmagovalec 2. etape 54. dirke po Baskiji (2.WT). Od Slovencev je v glavnini le Simon Špilak. Alberto Contador ostaja vodilni v skupnem seštevku dirke.

Drugi dan dirke je bila na sporedu 156 kilometrov dolga etapa s štirimi kategoriziranimi gorskimi cilji. Najtežji je bil zadnji vzpon, ki je bil dolg skoraj osem kilometrov. A od vrha zadnjega vzpona v etapi je bilo do cilja še 50 kilometrov. Že na osemnajstem kilometru je glavnina dovolila pobeg skupini sedmih kolesarjev. Bob Jungels (Trek Factory Racing), Maxime Monfort (Lotto-Belisol), Gorka Izagirre (Movistar), Tony Martin, Jan Bakelants (Omega Pharma-Quick Step), Hubert Dupont (Ag2r-La Mondiale) in Davide Malacarne (Europcar) so si prikolesarili le tri minute prednosti pred glavnino. Bob Jungels je bil tisti, ki je pred začetkom etape zaostajal najmanj za vodilnim Albertom Contadorjem. Njegov zaostanek je znašal štiri minute in 15 sekund. Dvajset kilometrov do cilja so imeli ubežniki le še minuto prednosti pred glavnino. Nevarnosti se je dobro zavedal Tony Martin, ki je kmalu zatem na polno pohodil pedala. Sledila sta mu lahko le še moštveni kolega Bakelants in Izagirre. A tudi njima je Martin pobegnil 11 kilometrov do cilja in se odpeljal zmagi naproti.

Martin je unovčil svoje sposobnosti in uspelo mu je, da je prvi prečkal ciljno črto. Slavil je prvo letošnjo zmago, medtem ko je ciljni šprint glavnine, ki je zaostala pol minute, dobil Britanec Ben Swift. Tretji je bil Michal Kwiatkowski. V glavnini je etapo končalo 55 kolesarjev, med katerimi je bil od trojice Slovencev le Simon Špilak, ki je zasedel 42. mesto. Etapo sta končala tudi Jan Polanc, ki je bil 60., in Jani Brajkovič, ki je zasedel 88. mesto. Današnje etape od znanih kolesarjev niso končali Carlos Alberto Betancur, Lieuwe Westra in Thomas Danielson. V skupnem seštevku dirke ni bilo sprememb v deseterici najboljših. Alberto Contador bo tudi v 3. etapi kolesaril v rumeni majici vodilnega.

Ne spreglejte