Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 4. 2008,
19.59

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 16. 4. 2008, 19.59

8 let, 4 mesece

Koren slavil v Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Kristijan Koren je slavil zmago na dirki Nation cup-a Lacote Picarde. Koren je ponovil lanski uspeh Simona Špilaka, ki je pravtako slavil na tej dirki.

Dirka La Côte Picarde je v sklupu dirk Nation cupa, katerega vozijo izbrane vrste mladih kolesarjev do 23 let. Tokrat za reprezentanco Slovenije nastopajo Kristjan Koren, Marko Kump, Jože Senekovič, Blaž Furdi, Andi Bajc in Bajt. Po besedah selektorja Martina Hvastije je postal Nation cup zelo velika zadeva, saj samo na tej dirki nastopa 25 ekip - od tega 23 reprezentanc. Današnja dirka je bila dolga 171 km, na koncu pa 2 kroga po 20 km z 1,5 km dolgim vzponom. Na 100 km je pobegnilo 12 kolesarjev, med katerimi je bil od slovencev Kump. Kasneje se je tem pridružilo se 16, med katerimi je bil Koren. Tako je finalna kroga začelo 28 kolesarjev v ospredju. Vseskozi so bili v ospredju poskusi pobegov, a vse do zadnjega klanca neuspešni. 15 km do cilja je napadel Victor Rodrigez iz Portugalske, ki je bil ujet šele kilometer do cilja. Koren je potem zelo pametno odpeljal zadnji kilometer in suvereno dosegel prvo zmago za reprezentanco in že svojo četrto v letošnji sezoni.

"Zelo sem zadovoljen z zmago, saj s tem dokazujemo, da smo odlična ekipa in da lanska skupna zmaga v Nation cup-u ni bila niti priblizno slučaj," je po uspehu dejal Martin Hvastija.

Ne spreglejte