Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 8. 2013,
9.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Philippe Gilbert

Nedelja, 18. 8. 2013, 9.18

8 let

Gilbert in Phinney odstopila zaradi posledic padca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Aktualni svetovni prvak, Belgijec Philippe Gilbert, ne bo nastopil v zadnji etapi kolesarske dirke Eneco Tour. Kolesar ekipe BMC Racing je dobil nekaj šivov na levem kolenu.

Šesta etapa dirke Eneco Tour je bila tako usodna kar za dva kolesarja ameriške ekipe BMC Racing. Tako Gilbert kot Taylor Phinney sta bila pred začetkom etape uvrščena v deseterico najboljših v skupnem seštevku in sta imela veliko možnosti, da svojo uvrstitev v zahtevni etapi še izboljšata. A tokrat jima je sreča obrnila hrbet in sta bila vpletena v padec, ki se je v glavnini pripetil dobrih 60 kilometrov do cilja etape. Phinney je zaradi bolečin v levem kolenu odstopil z dirke že na mestu padca, medtem ko je Gilbertu etapo uspelo končati. S pomočjo moštvenih kolegov je stežka ulovil glavnino, ki se je v zadnjih tridesetih kilometrih povsem razbila. Etapo je končal na 22. mestu z zaostankom dobre minute in pol za Špancem Davidom Lopezom. Poznejši pregled v bolnišnici je pripeljal do tega, da je Gilbert dobil nekaj šivov na levem kolenu in ne bo nastopil v zadnji nedeljski etapi.

Tudi poškodba, ki jo je utrpel Phinney, naj ne bi imela hujših posledic. "Vesel sem, da sem jo odnesel brez hujših posledic. Vsekakor upam, da bom po treh ali štirih dneh mirovanja že lahko nadaljeval s treningom. Nisem vesel, da sem moral odstopiti, a takšne stvari se dogajajo," je v soboto zvečer po pregledu v bolnišnici za spletno stran ekipe BMC Racing dejal Phinney. Vsekakor se je še enkrat več pokazalo, da je drugo ime, ki ga ima dirka Eneco Tour, veliko bolj primerno. ''Ruska ruleta po Beneluksu'' je namreč drugo ime, ki ga uporabljajo kolesarji, ki morajo na njej nastopiti. Tudi Slovenec Marko Kump je že pred dvema dnevoma za Sportal povedal, da je "tale Eneco Tour en sam po….. stres"! A danes kolesarje čaka še nekoliko težja etapa, kot je bila včerajšnja!

Ne spreglejte